5 milyon çöpe mi gitseydi?

Çerkezköy Belediyesi'nin Eylül Ayı Meclis Toplantısına Belediye Başkanı Vahap Akay ile AK Partili Meclis Üyesi Şükrü Dumanlar arasında yaşanan tartışma damga vurdu. Şükrü Dumanlar'Ä?

GÜNDEM 1.09.2016 16:08:00 0
5 milyon çöpe mi gitseydi?

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

 

Çerkezköy Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Ağuston ayında tatil yapan meclisin Eylül ayı toplantısı, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçleri ve vatandaşlar için saygı duruşunda bulunulmaı ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 15 Temmuz gecesi hayatlarını kaybeden şehitleri rahmetle andığını söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu tür kalkışmaların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Bu vesile ile bir kez daha ülkemizin birliği ve beraberliği için bir araya gelen toplumun her kesimine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Akay’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

 

BELEDİYE HİSSELERİ ORTAKLARINA SATILACAK

 

Toplantının ilk gündem maddesinde ilçenin muhtelif noktalarında bulunan belediye hisselerinin, hisse ortaklarına satışı talepleri görüşüldü. Belediye hisselerinin ortaklarına satılması konusu oy birliği ile İmar ve Bayındırlık komisyonu’na havale edildi. Toplantı Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2016 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesine 9 milyon 500 bin TL ek bütçe yapılması talebinin görüşülmesi ile devam etti. Bu gündem maddesi de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

YARDIM MİKTARINA KOMİSYON KARAR VERECEK

 

Toplantıda, 15 Temmuz gecesi meydana gelen darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşların aileleri ile yaralılara yardım amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca düzenlenen Dayanışma Kampanyası’na destek olunması ile ilgili gündem maddesi de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Toplantı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Memur kadro ihdası cetvelinde belirtilen GİHS sınıfında 2 adet 1’er dereceli Müdürlük kadrolarının ihdas edilmesi konusunun görüşülmesi ile devam etti. Gündem maddesi oy birliği ile karara bağlandı.

 

EĞER HAZIRSANIZ DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

 

Toplantı Fen işleri Müdürlüğü’nün kredi talebinin görüşülmesi ile devam etti. Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Partili MeclisÜyesi Şükrü Dumanlar, “Biz bu konuyu daha önce de tartıştık. Kızılpınar Mahallesi Kanalizasyon ve Yağmursuyu Hattı ile ilgili kredi talebi olmuştu. Biz buna red vermiştik. Eğer, Kızılpınar ve Çerkezköy’deki bu çalışmalar için gerekli hazırlıları yaptıysanız ve bizi aydınlatırsanız size destek vermeye hazırız.

 

İLLER BANKASI KARARI YENİLEMEMİZİ İSTEDİ

 

Konuyla ilgili kararı 4 Eylül’de aldıklarını belirten Başkan Akay ise “Kızılpınar’ın hassasiyetleri var dedik. TSKİ’nin altyapı çalışmalarının ardından biz yol ve kaldırım çalışmalarına başlayacağımızı söylemiş ve borçlanma tallep etmiştik. Bu kadar açık sözlememize rağmen siz red vermiştiniz. Şimdi de o zaman yanlış hissettiğinizi söylüyorsunuz. TESKİ 14 Temmuz’da temeli attı ve işe başladı. Yaklaşık 25 milyonluk bir yatırım. Bu yatırımla gurur duymamız gerekiyor. İhaleye çıkma aşamasına geldik ve dosyayı iller Bankası’na gönderdik. İller Bnkası krediyi vermek için 2015’te alınan meclis kararının geçerli olmadığını, 2016 yılında alınan bir karar gerekli olduğunu söyledi. Biz de 2015’te aldığımız yetkiyi yenilemek için konuyu gündeme getirdik” ifadelerini kullandı.

 

TESKİ’Yİ BEKLEDİK

 

Şükrü Dumanlar’ın “Bunca zaman neden bu krediyi kullanıp gerekli çalışmaları yapamadınız” şeklindeki sözlerine sinirlenen Başkan Vahap Akay, “TESKİ’nin ihale süreci yaklaşık 5 ay sürdü. Onları beklemek zorundaydık. Ne yapsaydık? Bu parayı 2015’te kullanıp yolları yapsaydık, sonra da TESKİ altyapı çalışmaları için bu yolları yeniden kazsa mıydı? 5 milyon çöpe mi gitseydi? Eğer sizin bu yatırımdan şüpheniz varsa, toplantıdan hemen sonra birlikte önce Cumhuriyet Mahallesi’ndeki kanalizasyon rezilliğini yerinde görelim, sonra Veliköy’deki Atık Su Arıtma Tesisi’ni incelemeye gidelim” dedi.

 

DÜZGÜN BİR BÜTÇE YAPILSAYDI EK BÜTÇEYE GEREK KALMAZDI

 

AK Partili Meclis Üyesi Remzi Garip de “Bu krediyi geçen sene oyladık ve siz kullanamadınız. Ortada bir yanlış var. Bir de ek bütçe talebiniz var. Geçen yıl düzgün bir bütçe yapılsaydı ek bütçeye grek kalmazdı. Burada bir eksikliğiniz var. Başkanvekilimiz sanırım bunu ifade etmek istedi” dedi. Yaşanan tartışmanın ardından Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nde yapılan parka Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adının verilmesi; Hükümet Caddesi önündeki alana 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Egemenlik Parkı adının verilmesi; Cumhuriyet Meydanı’na da Demokrasi Meydanı adının verilmesine yönelik dilekçeler de görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ