Muhteşem gece

Binlerce Çerkezköylü, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Çerkezköy Belediyesi tarafından organize edilen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demokrasi Gecesi'ne akın etti.

GÜNDEM 31.08.2016 21:33:00 0
Muhteşem gece

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Program kapsamında önceki akşam saat 19.30’da Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar, protokol üyeleri ile birlikte “Vatan sana camınız feda” şeklinde sloganlar atarak Vatan Size Minnettardır Anıtı’na yürüdü. Yürüyüşe CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Belediye Başkanı Vahap Akay, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetimleri, Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşe katılanlara Çerkezköy Belediyesi tarafından Türk bayrakları ve meşaleler dağıtıldı.

 

BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE YÜZYILLAR BOYUNCA HESAPLAR YAPILDI

 

Program, Atatürk’ün yaşamından kesitlerin yer aldığı slayt ile Çerkezköy Belediyesi’nin hazırladığı Gençliğe hitabe slaytının izlenmesi ile devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasınn ardından açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Vahap Akay,  ülkenin zor günlerden geçtiğini belirterek, “Bu anlamlı zafer gecesinde, tarihine sahip çıkan tüm hemşerilerime sevgilerimi gönderiyorum. Bu toprakların birliği ve beraberliği için şehit olan askerlerimize, polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu zor günlerin üstesinden gelmenin tek yolu, milletin birliği ve beraberliğidir” dedi. 30 Ağustos’un Türk ve dünya tarihi açısından dönüm noktalarından biri olduğunu kaydeden Akay, “30 Ağustos zaferinin 94. yıldönümünü kutluyoruz. Bu topraklar üzerinde yüzyıllar boyunca hesaplar yapıldı. Bunlar, Ortadoğu coğrafyasında, kan ve göz yaşı üzerinden siyaset yapanların hesaplarıdır. Amacına ulaşmak için kardeşi kardeşe kırdıran kansızların hesaplarıdır. Ancak, bu hesapları yapanlar, hasta denilen, ayrıştırdıklarını zannettikleri bu milletin de bir hesabı olduğunu unuttular. Bu milletin en zor anlarda kadını-erkeği, genci-yaşlısı, çoluk-çocuğuyla vatanı, milleti, Ay-yıldızlı bayrağı ve bağımsızlığı için nasıl tek yumruk olduğunu hesap edemediler” diye konuştu.

 

BU MİLLETİN EVLATLARI ATATÜRK’Ü UNUTMAYACAK

 

Günümüzde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturmaya çalışanlar olduğuna dikkat çeken Başkan Akay, “Bu milletin evlatları Atatürk’ü ne pahasına olursa olsun unutmayacak, unutturmayacak. Biz tarihimizde milli bağımsızlığımızı gerçekleştirenlere olan borcumuzu her an hatırlamak için buradayız. Gazi Mustafa Kemal Atatük’ümüzü bir kere daha hatırlamak, onun bu toplumun çimentosu olduğunu bir kere daha hatırlatmak için buradayız. Cumhuriyet’i ilan ederek bu zaferleri milletine armağan eden eşsiz bir devlet adamı olduğunu gelecek nesillerimize anlatmak için buradayız. Onun ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatacağımızı ifade etmek için, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diye haykırmak için bu meydandayız” ifadelerini kullandı.

 

TÜRK ORDUSU’NA OLAN İNANCIMIZDAN HİÇBİR ŞEY EKSİLMEDİ

 

15 Temmuz ve sonrasında yaşanan sıkıntıların, yeni olmadığını söyleyen Akay, “Bu sıkıntıları bize yaşatanlar yeni değil. Asker kılığına girmiş, kökü emperyalizme dayanan FETÖ mensupları, o kara gecede bu milletin tankı, bu milletin silahı, bu milletin mermisi ile bu millete saldırdı. Tarihi senaryo başka bir kılıfta bu millete yaşatılmak istendi. Ancak, bu milletin kararlı duruşu, askerimizin devletine ve milletine olan bağlılığı ile bu karanlık gece aydınlığa döndü. Buradan siyaset çıkarmaya çalışan çok küçük bir azınlık hariç, toplumun her kesimi, dünya görüşü ne olursa olsun, hayata hangi pencereden bakarsa baksın bir oldu, beraber oldu. Tüm bu yaşananlar, onurumuz, gururumuz olan bu milletin bağrından kopmuş, peygamber ocağımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan kahraman Türk Ordusu’na olan inancımızdan ve sevgimizden hiç bir şey eksiltmedi ve eksiltmeyecek. Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi hiçbir sıkıntı yaşamadan atlatmamızı sağlayan ve terfi alarak Kıbrıs’a tayin olan Atatürkçü komutanımız Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’ a sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Ayrıca görevine yeni başlayan Tugay komutanımız Albay Engin Candaş’a ilçemize hoş geldin diyor görevinde başarılar diliyorum. Bu milletin en zor anlarda birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları ile her zaman yan yana olduğunu kimse unutmasın” dedi. Akay sözlerini şöyle noktaladı: “Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!”

 

ÇERKEZKÖY CUMHURİYETİ’NE SAHİP ÇIKTI

 

Program Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşması ile devam etti. Düzenlenen etkinlik dolayısıyla Vahap Akay’a teşekkür eden Kubilay, “Halkımız 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimine karşı çıkmıştır. 27 gece gerçekleşen Demokrasi ve Milli İrade Nöbeti tutan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Darbe girişimi ile ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yok etmeye çalışan FETÖ mensuplarını kınıyorum. Bu darbe girişiminin bertaraf edilmesi sırasında şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralınan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Çerkezköy tüm kurum ve kuruluşlarıyla vatanına, cumhuriyetine ve demokrasiye sahip çıkmıştır” dedi.

 

BAĞIMSIZLIK BİZİM KAREKTERİMİZDİR

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’a etkinlik için teşekkür ederek konuşmasına başlayan CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer ise “Türk halkı 94 yıl önce tüm yokluklara rağmen vatanını korumak için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih yazdı. Türk ordusunun bir haftada giremeyeceği 500 kilometrelik yeri 3 saatte kat ederek düşmanı bertaraf etti. Türk milletinin bağımsızlık aşkı önünde hiçbir güç duramaz. Türk milleti ordusuyla her zaman birlik ve beraberlik içindedir. Cumhuriyet bizim için her şeyden önemlidir. Bizi ayrıştırmaya çalışanlar emellerine hiçbir zaman ulaşamayacak. Bu coğrafya egemenliği çok iyi bilir. Egemenlik, bağımsızlık bizim karekterimizdir” dedi.

 

ALP AJANS CANLI YAYINLADI

 

Yüceer’in konuşmasının ardından 10. Yıl Marşı hep bir ağızdan okundu. Program, ünlü ses sanatçısı Zafer İşleyen konseri ile devam etti. Daha sonra sahneye Atatürk’ü konu alan şarkının yazarı sanatçı Faruk Demir çıktı. Sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel şarkı ve türkülere binlerce Çerkezköylü eşlik etti. Unutulmaz gece yaklaşık 20 dakika süren havi fişek ve lazer gösterileri ile sona erdi. ALP Ajans tarafından canlı yayın desteği sağlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demokrasi Gecesi’ni 15 bini aşkın vatandaş Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın sosyal medya hesabından takip etme imkanı buldu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ