Ülkücüler Çerkezköy'ü salladı

FETÖ/PDY mensupları tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin püskürtülmesi kapsamında Çerkezköy Ülkü Ocakları'nın Anfi Tiyatro'da düzenlediği "Ülküde B

GÜNDEM 29.08.2016 19:21:00 0
Ülkücüler Çerkezköy

HALEP VE ŞAM BİRER TÜRK KENTİDİR

 

Zafer Şöleni’ne Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç, Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Bahadır Altınışık, BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Saygı duruşunda blunulması ve istiklal marşının okunmasının ardından konuşan Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, “Ülkemiz zorlu bir dönemden geçiyor. Şehit vermediğimiz bir gün geçmemektedir. Bu yıldırma hareketinin karşısındaki en büyük güç şüphesiz ülkücülerdir. 15 Temmuz sonrasında terör eylemleri giderek tırmandı. Türkiye, birbirini takip eden planlı ve maksatlı terör saldırısıyla karşı karşıyadır. Terör saldırılarının hedefinde Türk milletinin birlik ve bütünlüğü, Türkiye’nin istikrarı vardır. Suriye sınırımızda gerçekleştirilen operasyonlar ile birlik ve bütünlüğümüze kast eden aşağılık örgütler yerle yeksan edilmeli, asil ordumuz Suriye’nin kuzeyine yıldırım gibi saptanmalıdır. Ankara ve İstanbul gibi Halep ve Şam’da bir Türk kentidir” dedi.

 

BİZ AYNI AĞACIN DALLARIYIZ

 

Düzenlenen etkinliğin halkın moralini üst seviyelere çıkarmak adına önemli olduğunu söyleyen MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ise “Bu gece bir olmanın, diri olmanın sizler tarafından bir kez daha ispat edileceği gecedir. Bu gece buradan çıkacak ses Türk milliyetçiliğinin, Trakya’nın göz bebeği Çerkezköy’den tüm dünyaya Türk’ü hatırlatacağı ve yeri göğü inleteceği bir sestir. Ülkemizin birliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Bizi bölmek isteyenler içimizdeki en küçük bir farklılıktan dahi ustaca yararlanmaktadır. Biz aynı ağacın dallarıyız. Birimiz ötekine yabancı değiliz. Rabbimiz bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir, secdemiz birdir. Bu zor günleri hep birlikte, tek yumruk olarak atlatmalıyız. Kimsenin ülkücülerden rüşd ispatı istemeye hakkı yok. Çünkü Türk milliyetçilerinin ülke sevdasının da, devlet ve millet sevgisinin de en büyük şahidi bizatihi tarihin kendisidir. Ülkücüler var olduğumuz sürece ne Türkiye Cumhuriyetini bölebilecekler, ne Türk milletini ayrıştırabilecekler” dedi.

 

ÜLKÜCÜLER BAŞI ÇEKTİ

 

Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi Türk demokrasisine balta vurma girişimi sonucu çok acı ve puslu günler yaşadığını belirten Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Bahadır Altınışık ise “Tek duamız o dur ki; Cenab-ı Allah bu ülkeye bir daha böyle karanlık günler göstermesin. 15 Temmuz sürecinde, hatta daha ilk dakikalarında gerekli ve kendine yakışan duruşu ile ülkücü hareket bu saldırının kırılma noktasında başı çekmiştir. Liderimiz Devlet Bahçelinin etrafında kenetlenen ülkücü hareketin, takdire şayan duruşu bir kez daha ülkücülerin bu kutlu devletin teminatı olduğu gerçeğini dosta düşmana kanıtlamıştır. Ülkücü hareket, ülkemizde devam eden bu gibi hain emeller ve saldırılara karşı terörle mücadeleyi kararlılıkla devam ettirmenin, her türlü terörist unsurun üzerine bozkurt gibi çökme hususunda siyasi iradenin sonun kadar arkasındadır. Türk milleti asil bir beydir. Bu uğurda gerekirse al bayrağa dolar kan oluruz, gerekirse toprağa düşer can oluruz, gerekirse de bu yüce milletin son sözü oluruz” diye konuştu.

 

OSMAN ÖZTUNÇ SAHNEDE

 

Konuşmaların ardından sahneye sanatçı Osman Öztunç çıktı. Ülkücü gençler tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Öztunç, sazını eline alarak Üsküdar isimli şarkısını seslendirdi. Programının sonunda bayrak şiirini okuyan Öztunç, kalabalığa tekbir çektirdi. Öztunç’un konuşmasının ardından geçmiş dönemde Çerkezköy Ükü Ocakları Başkanlığı yapanlara, programın düzenlenmesinde maddi manevi destekte bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve Petrol İş Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Kabaca’ya günün anısına plaket takdim edildi.

 

MİLLETİMİZ HAİNLERE GEREKEN CEVABI VERDİ

 

Program sonunda kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Birlik beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bir araya gelmek çok önemli. Ülkemiz 15 Temmuz gecesi tarihi ve karanlık bir gece yaşadı. Milletimiz hainlere gereken cevabı vermiştir. 94 yıl önce 30 Ağustos gecesi bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kadını erkeği, genci yaşlısı dünya tarihine damga vuran geceyi yaşadı. O günler sayesinde bizler buradayız. O gün atılan temeller sayesinde bu milletin birliğini ve beraberliğini 15 Temmuzda tekrar yaşadık. Allah bir daha böylesine korkunç bir olayı milletimize yaşatmasın” dedi. Akay’ın konuşmasının ardından sahne alan Ali Kınık da ülkücü gençler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Kınık, şarkılarıyla salondaki herkesi ayağa kaldırırken; şarkılara eşlik ederek salonu inleten ülkücüler, konser sonunda Ali Kınık’la fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ