Galatasaray tazminata itiraz etti

Tekirdağ'da bir otelde merdiven boşluğuna düşerek can veren judocusu Furkan Güney'e 47 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edilen Galatasaray Spor Kulübü, "Biz değil, federasyon ve otel suçlu!" di

SPOR 29.08.2016 19:02:00 0
Galatasaray tazminata itiraz etti

240 BİN LİRALIK DAVA AÇILMIŞTI

 

Galatasaray Spor Kulübü Judo Takımı sporcusu henüz 11 yaşındaki Furkan Güney, 2011’de, Minikler Türkiye Judo Şampiyonası için kafileyle Tekirdağ’a gitti. Küçük sporcu, kaldıkları otelin merdiven korkuluklarından kayarken düşerek can verdi. Güney Ailesi, hem ceza davası hem de oğullarının ölümünde kusuru olduğu gerekçesiyle Galatasaray Spor Kulübü Derneği ve Judo hocası Derya Gülek hakkında 240 bin liralık tazminat davası açtı.

 

İKİ TARAF DA İTİRAZCI

 

Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava sonucu Galatasaray Spor Kulübü Derneği Furkan’ın ölümünde kusurlu bulunarak, 47 bin 600 lira maddi tazminat ödemeye mahkûm edildi. Bu karar üzerine hem Galatasaray Spor Kulübü ve hem de Furkan Güney’in ailesinin avukatları, davayı temyiz ederek Yargıtay’a taşıdı. Galatasaray Kulübü, dilekçesinde, ölümle sonuçlanan kazada sorumlulukları olmadığını iddia ederek, organizasyonu düzenleyen Spor Genel Müdürlüğü’nü ve olayın meydana geldiği oteli suçladı.

 

Marmara Haber