Balıkçılar Virabismillah diyecek

Çerkekzöylü balıkçılar 1 Eylül'den sonra denize açılmaya hazırlanıyor. Av yasağının 1 Eylül'de sona ereceğini belirten balıkçılar, "İnşallah bereketli bir sezon geçirir

GÜNDEM 26.08.2016 19:17:00 0
Balıkçılar Virabismillah diyecek

HİJYENE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

 

Avlanma yasağının 1 Eylül itibariyle sona ereceğini ifade eden Çerkezköyl balıkçılar, “Yakında balık sezonu başlayacak. Yeni sezon hazırlıklarını tamamladık. Balık tezgahlarımız ve işyerlerimiz yeni sezona hazır hale getirildi. Gıda maddesi satan işyerleri gibi balık satan işyerlerinde de tezgahlar hijyenik olmalıdır. Biz de hijyene çok önem veriyoruz” dedi. 1 Eylül’den sonra Vira Bismillah diyerek balık avına çıkacaklarını kaydeden balıkçılar, “Ay sonunu iple çekiyoruz. Yeni sezondan çok umutluyuz. Bu yıl önceki yıllara göre çok daha canlı ve bol balıklı bir sezon olacağına inanıyoruz. Özellikle hamsi, çinekop, lüfer ve palamutun bu sezon yüzümüzü güldüreceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

VATANDAŞ DAHA ÇOK BALIK YİYECEK

 

Deniz suyunun sıcak olması nedeniyle hamsinin beklenenden az çıkacağını belirten balıkçılar, “Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte hamside beklenmedik bir bolluk yaşanacak. 15 Eylül sonrasında hamsi bollaşacaktır. Bu yıl çok daha bereketli bir sezon yaşayacağız. Hamsi, çinekop, lüfer, palamut ve istavritin bol olacağını tahmin ediyoruz. Tezgahların şenlenmesine bir hafta kaldı. Bu yıl halkımız daha çok balık yiyecek” diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ