Bir hayalleri daha gerçek oldu

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, yıllardır arzuladığı engelli aracına, Çerkezköy OSB yönetimi sayesinde kavuştu. Programda konuşan TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinka

GÜNDEM 23.08.2016 19:19:00 0
Bir hayalleri daha gerçek oldu

ALLAH KAZASIZ BELASIZ KULLANMAYI NASİP ETSİN

 

Çerkezköy OSB tarafından hibe dilen engelli aracı için dün saat 12.30’da teslim töreni düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “11 yıl önce derneğimizi faaliyete geçirdiğimizde 4 hedefimiz vardı. Bunlardan biri engelli binamız, ikincisi tekerlekli sandalyeler, üçüncüsü engelli aracı, dördüncüsü de hatıra ormanıydı. Engelli aracımıza da kavuşarak 4 hedefimize de ulaşmış olduk. Derneğimize engelli aracı hibe eden Çerkezköy OSB Başkanı Eyüp Sözdinler ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Sizlerin katkılarıyla, engellilerimizin yaşamları daha da kolaylaşıyor. Allah bu aracı kazasız belasız kullanmayı nasip etsin” dedi.

KÜÇÜK BİR KATKI SAĞLADIYSAK NE MUTLU BİZLERE

 

Her zaman engellilerin yanında olduklarını söyleyen Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ise “Böylesine güzel ve örnek bir dernek binasında ilçemizde engellilere sahip çıkıldığını görmek bizleri çok mutlu ediyor. Kuşkusuz hayatın içinde toplumsal ilişkilere karışmanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Biz her yıl engellilerimizin aileleriyle birlikte katıldıkları engelli pikniğinde olanlarla kaynaşmaya gayret gösteriyoruz. Her yıl yaptığımız bu etkinlik dışında derneğimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz aylarda derneğimizin bölgemize yaptığı başvuru sonrası, yönetim kurulu olarak TSD Çerkezköy Şubesi’ne bir engelli aracı kazandırmayı istedik. Türkiye’ye örnek böyle bir derneğe biz de küçük bir katkı sağladıysak ne mutlu bizlere” dedi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

 

TSD Çerkezköy Şubesi’ne engelli aracı hibe eden Çerkezköy OSB Yönetimine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Bu araç sayesinde engellilerimiz sosyal faaliyetlere katılım sağlayacak ve gidecekleri yerlere daha hızlı ve güvenli ulaşabilecek. Yaptıkları güzel çalışmalar ile ilçemiz sosyal yaşamına renk katan engelli kardeşlerimiz, Demokrasi ve Milli İradeye Saygı nöbetlerinde de yanımızda oldu. Biz de her zaman onların yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Yaptıkları çalışmaları takdir ediyor ve yakınen takip ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. Program engelli aracı önünde hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ