Edirne Kent Belleği Amerika'da tanıtılıyor

Edirne Belediyesi'nin Trakya Kalkınma Ajansı desteği ile sürdürdüğü, "Kent Belleği Müzesi" projesi Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio şehrinde düzenlenen, "Uluslararası Kütü

GÜNDEM 22.08.2016 19:59:00 0
Edirne Kent Belleği Amerika

TOPLANTIDA 140 ÜLKEDEN 4 BİN KATILIMCI YER ALIYOR

 

Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kuruluşları Federasyonu tarafından düzenlenen ve 140 ülkeden 4 bin katılımcının yer aldığı IFLA 2016 toplantısına çok sayıda bilim insanı ve bilgi uzmanı katılıyor. Edirne Belediyesi’nin yürüttüğü, “Edirne Belediyesi Kent Belleği Müzesi Projesi” de bu toplantıda tanıtılıyor. Belediye Başkanı Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilar, Belediye Meclis Üyesi Refik Şahin ve AB ve Uluslararası İlişkiler Birimi’nden Gözde Sarıcan’dan oluşan heyet, Columbus Kongre Merkezi’nde oluşturulan stant da projeyi dünyaya tanıtıyor. Proje için hazırlanan bildiri katılımcıların büyük ilgisini gördü.

 

PROJEMİZİN DEĞERLENDİRİLMESİNİ SAĞLIYORUZ

 

Edirne Belediyesi standını Türkiye’den toplantıya katılan, ayrıca Amerika’da bulunan yönetici ve akademisyenler yanında Amerika Kongre Kütüphanesi Türkçe Uzmanı aynı zamanda Orta Doğu ve Afrika Başkanı John S. Weeks de ziyaret etti. Weeks proje hakkında Belediye uzmanlarından bilgiler aldı. Belediye Kültür ve Sanat Danışmanı Ender Bilar, toplantıda Edirne’yi bu proje dışında diğer kültürel değerleri ile de tanıtma fırsatı bulduklarını kaydetti. Bilar, “Edirne Belediyesi Kent Belleği konulu poster bildirimizi, IFLA 2016 Toplantısı için 140 ülkeden gelen katılımcılara anlatıyoruz. Bir taraftan da kentimizin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtıyoruz. Bilimsel yönüyle projemizin değerlendirilmesini sağlıyoruz” dedi. IFLA 2016 toplantısında kültürel mirasın dijitalleştirilmesi ile ilgili diğer ülkelerin sunum ve çalışmalarını da izlediklerini söyleyen Bilar, bilgi teknolojilerini ve üretilen bilginin halk ile buluşturulması konusundaki gelişmeleri de takip ettiklerini söyledi.

 

Marmara Haber