Sebep olduğu yangını kendi söndürdü

Çerkezköy'de bir inşaat bekçisinin, uçmaması için inşaatta bulunan straforları ateşe vermesi korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

GÜNDEM 21.08.2016 18:46:00 0
Sebep olduğu yangını kendi söndürdü

ALEVLER BİR ANDA BÜYÜDÜ

 

Olay önceki gün saat 21.00 sıralarında Fatih Mahallesi Eray Sokak üzerinde bulunan ve yapımı devam eden bir inşaatta meydana geldi. İddiaya göre Çerkezköy Devlet Hastanesi Acili önünde yapımı dewvam eden inşaatta bekçilik yapan kişi, inşaatta mantolama işleminde kullanılan straforlarların hurdalarını rüzgardan uçmasın diye ateşe verdi. Amacının çevreyi temizlemek olduğunu söyleyen inşaat bekçisi, straforların bir anda tutuşmasını hesap edemeyince alevler bir anda büyüdü.

 

İTFAİYECİ GİBİ ÇALIŞTI

 

Hurda straforların bir anda tutuşması sonucu inşaattan siyah dumanlar yükselmeye başlamasıyla bekçi paniğe kapıldı. Alevler inşaat çevresinde bulunan tahtalara da sıçrayınca, bekçi bu kez de kovalarla su taşıyarak ateşi söndürmeye çalıştı. Kendi çabaları ile yaklaşık 10 dakika içinde ateşi söndüren inşaat bekçisi, daha sonra takviye sularla adeta bir itfaiyeci gibi soğutma çalışması yaptı. Sokak üzerini kaplayan siyah dumanlar, Çerkezköy Devlet Hastanesi Aciline gelen vatandaşları ve mahalle sakinlerini korkuttu.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ