Bakan Özlü Edirne'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne'ye geldi. Edirne Valiliğini ziyaret eden Bakan Özlü'yü girişte Edirne Valisi Günay Özdemir ve protokol üyele

GÜNDEM 19.08.2016 18:39:00 0
Bakan Özlü Edirne

EDİRNE BALKANLARIN BAŞKENTİ

 

Edirne hakkında Bakan Özlü’ye bilgiler veren Vali Özdemir  “Tarih boyunca onlarca medeniyete ev sahipliği ve ayrıca Osmanlı Devleti’ne de başkentlik yapmış ilimizde görev yapmaktan ben son derece mutluyum. Fakat ilimiz, sanayileşmesini çok iyi bir şekilde gerçekleştiremedi. Özellikle son yıllarda sadece tekstil ile gıda üzerine kurulu sanayileşmemiz mevcut. Trakya Bölgemizde, Özellikle Edirne’de sanayi ve hizmet sektörüne dönük bir yatırımın olması konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Edirne, Balkanların başkenti diyebileceğimiz; kültürel, ekonomik, sosyal anlamda Balkanların merkezi konumunda bir ilimizdir. Avrupa’ya da bu bağlamda hizmet edecek, o bölgenin her türlü ihtiyacını karşılayıp, oradaki gelişmelere de destek verecek anlamda desteklenmesine ihtiyacımız var” dedi.

 

TAM KADRO BURADAYIZ

 

Edirne’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Bakan Özlü, “Organize sanayi bölgeleri ve üniversitelerimize destek verme noktasında çalışmaktayız. Kirlenmenin önüne geçilmesini sağlayacak bir yapılanmanın hızlandırılması noktasında çalışmamız olacak. Bakanlık olarak bugün KOSGEB Başkanı’mız, müsteşar yardımcımız, genel müdürümüz ve diğer arkadaşlar ile birlikte tam kadro olarak buradayız. Edirne’nin sorunlarını, dertlerini yapacağımız toplantıda ele alacağız. Bunları Ankara’da değerlendireceğiz ve bakanlık olarak Edirne için ne yapılması gerekiyorsa, bütün imkânlarımızı sonuna kadar kullanacağız’’ diye konuştu. Vali Özdemir ziyaretin anısına Bakan Özlü’ye Edirnekari motifli tablo hediye etti.

 

PROJELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Bir takım ziyaretlerde bulunmak için Edirne’ye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji  Bakanı Dr. Faruk Özlü, Edirne Valisi Günay Özdemir ve AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ile birlikte Edirne Belediyesi’ne gelerek, Başkan Recep Gürkan’ı ziyaret etti. Gürkan, Bakan Özlü’yü Edirne Belediye Binası önünde karşıladı. Tarihi Belediye Binası hakkında Özlü’ye bilgi veren Gürkan, Selimiye Camii ve Külliyesi'nin Rekreasyon Projesi’nin Koruma Kurulu’ndan onaylandığını söyledi.

 

CAMİNİN ETRAFI YAYA BÖLGESİ OLACAK

 

Tarihi Selimiye Camii’nin çevresinin tamamen yaya bölgesi haline geleceğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yemiş Kapanı Hanı Kurtarma Kazı’nın da devam ettiğini söyledi. Bakan Özlü’ye Belediye Meclisi’ni gezdiren Gürkan, binanı duvarlarını süsleyen tarih tablolar ve Atatürk Odası hakkında da Özlü’yü bilgilendirdi.

 

Marmara Haber