Sorunu kökünden çözmek istiyoruz

Bağlık Mahallesi'nde Küme Evler mevkiinde yaşayan Roman vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntılarını dinleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Biz buradaki sorunları kökünden çÃ?

GÜNDEM 18.08.2016 20:32:00 0
Sorunu kökünden çözmek istiyoruz

MAHALLELİ İSTEKLERİNİ SAYDI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, saat 11.00’da Bağlık Mahallesi Küme Evler mevkiine giderek burada yaşayan Roman vatandaşlarla bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ve Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Aslan da ziyarette Belediye Başkanı Vahap Akay’a eşilik etti. Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını belirten Roman vatandaşlar, mahallelerine düğün alanı ve çocuk oyun alanı yapılmasını, yolların düzenlenip aydınlatılmasını ve çöp sorununun da çözülmesini istediklerini belirtti.    

 

SORUNLARI KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ

 

Küme Evler mevkiindeki sorunu komple ortadan kaldırmak için Çerkezköy Belediyesi olarak gerekli adımları attıklarını ifade eden Başkan Vahap Akay, “Bu mahalleyi komple buradan kaldırıp başka bir noktaya taşıma konusuyla ilgili Mal Müdürlüğü’ne yazı yazarak ter talebinde bulunduk. Yaklaşık 2 ay oldu. Fakat henüz olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi. Eğer talebimize olumlu cevap gelirse sizlerin tüm sorunlarını kökünden çözeceğiz” dedi. 

 

TREDAŞ ABONESİ OLMANIZ MÜMKÜN DEĞİL

 

Sokaklarında aydınlatma bulunmadığını kaydeden mahalle sakinleri, “Elektrik telleri yola sarktığı için kamyonlara takılıyor ve kablolar kopuyor. Elektriksiz kalıyoruz. Bunun dışında kaçak elektrik kullanan sakinlerimiz abone olmak istiyor fakat olamıyorlar. Bu konularda bize yardımcı olmanızı istiyoruz” dedi. Aydınlatma ve elektrik kabloları ile ilgili konuları TREDAŞ’a ileteceklerini söyleyen Akay, “Abonelik konusunda yapılabilecek bir şey yok. Çünkü sizlerin evleri kaçak yapılardır. Kaçak yapılar olduğu için iskanınız yok. İskan olmadığı için de abone olmanız mümkün değil. Eğer Mal Müdürlüğü talebimize olumlu dönüş yaparsa tüm bu sorunları da ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

 

SİZ KORUYUP KOLLAYACAKSINIZ

 

Öncelikli isteklerinin yeni kurulacak olan dernek binası önündeki alanda, Roman vatandaşların düğünlerini yapabilecekleri bir alan oluşturulması olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, “Biz düğünlerimizi yapabilecek bir yer bulamıyoruz. Bunun dışında mahallemizin çöp sorununa ve yol sorununa da çözüm bulmanızı istiyoruz” dedi. Ara sokaklarda gerekli yol çalışmalarının yapılması için talimat veren Başkan Akay ise “Burada en kısa zamanda bir düğün alanı oluşturacağız. Çöp konusunda da sizlerin önereceği şekilde gerekli adımları atacağız. Fakat bundan daha önemli olan bir konu varsa, o da yapılan hizmetlerin sahiplenilmesidir. Biz bu isteklerinizin hepsini en geç 1 ay içinde tamamlarız. Fakat siz de koruyup kollayacaksınız. Tüm mahalle sakinleri yapılan hizmetlere sahip çıkacak” ifadelerini kullandı.

 

HEMEN BAŞLAYIN

 

Küme Evler mevkiinde çocukların güven içinde oyun oynayabilecekleri bir park alanı ve top oynayabilecekleri bir alan konusunda da gerekli çalışmaları yapacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ve Ali Aslan’a harekete geçmeleri için “Hemen başlayın”talimatını verdi.

 

YARDIM SÖZÜ VERDİ

 

Ziyaret sonunda mahalleden ayrılmak üzere hareketlenen Belediye Başkanı Vahap Akay, 62 yaşındaki Mürvet Dalgın adlı yaşlı kadının “Bana yardım edin başkanım” şeklindeki seslenişine kulak verdi. 13 yaşındaki torunuyla birlikte yaşadığını ve hiçbir gelir kaynağının olmadığını söyleyen Mürvet Dalgın, Akay’a yaşadığı barakayı göstererek “Lütfen bana yardım edin. Kimim kimsem yok. Ne yapacağımı bilmiyorum” dedi. Başkan Akay da Mürvet Dalgın’a ellerinden gelen yardımı yapacaklarına dair söz vererek mahalleden ayrıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ