Başbakan Yıldırım Elazığ'da açıklamalarda bulundu

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan hain saldırının ardından bölgede incelemelerde bulunan Başbakan Binali Yıldırım, alarm durumunun bir üst düzeye çıkarıldığını açıkladÄ

GÜNDEM 18.08.2016 17:25:00 0
Başbakan Yıldırım Elazığ

Terör örgütlerinin ortak hareket ettiğine vurgu yapan Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ örgütünün görevini PKK'ya devrettiğini söyledi. Başbakan Yıldırım açıklamasında, hiçbir terör örgütünün Türk milletini teslim alamayacağına vurgu yaptı.

 

BÖLGENİN EN BÜYÜK SORUNU TERÖR

 

Elazığ Emniyet binasının tam karşısında bomba yüklü bir aracın infilakı sonucu 3 polisin şehit olduğunu ve toplam 217 kişinin yaralandığını belirten Başbakan Binali Yıldırım, “Yaralılarımız hastanelere intikal ettirildi. 72 yaralı taburcu oldu. 145 yaralı 5 hastanede tedavi görüyor. Yaralıların 85'i polis, 60'ı sivil, yaralılar içinde nispeten durumu biraz daha ağır olanların sayısı 20. Durumu kritik olan 2 kişi var. FETÖ 15 Temmuz'da işlevini kaybetmiş ve görevi PKK'ya bırakmıştır. Başından beri söylüyoruz. Bu terör örgütlerinin arkasındaki akıl aynı. Bu yola baş koyduk. Hiç bir terör örgütü Türkiye ile bilek güreşine giremeyecek. Bunların çılgınlaşmasının arkasında operasyonlarımızın arkasındaki askerimizin, polisimizin, jandarmamızın artan takibi var. Yine benzer olayları bekleyebiliriz ancak bu bizi bir an bile yıldırmaz, yolumuzdan geri koyamaz. Milletimizin hissiyatını anlıyoruz, hepimizin canı yandı. Şehitlerimiz ve yaralılarımız var ama bir başka gerçek var. O gerçek Türkiye'nin geleceği ve aydınlık yarınlarıdır. Bölgedeki insanların en büyük sorunu bölücü terör örgütüdür” dedi.

 

KONU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

 

Yıldırım açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu örgütü bölge insanı ile aramızdan çıkaracağız ve Türkiye'nin gelecek yolculuğunda beraber hareket edeceğiz. 15 Temmuz'da da gördük bu asil milleti kimse yenemez. O gün hep beraber sokaklardaydık bugün de buradayız! Her görüşten vatandaşlarımızla birlikteyiz. Konu vatan, memleket olunca gerisi teferruattır anlayışıyla devam edecek. Bu sabah 09:00 civarı gördüğünüz gibi Emniyet binasının tam karşısında bomba yüklü bir aracın infilakı sonucu ilk anca 3 polisimiz şehit ve toplam 217 yaralımız hastanelere intikal ettirildi. 72 yaralı taburcu oldu.145 yaralı 5 hastanede tedavi görüyor. Yaralıların 85'i polis, 60'ı sivil. Yaralılar içinde nispeten durumu biraz daha ağır olanların sayısı 20.Durumu kritik olan 2 kişi var.”

 

ERDOĞAN TELEFONLA BİLGİ ALDI

 

Ajanslardan gelen haberlere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile telefonla görüşerek bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırıda şehit düşen üç polis için Allah'tan rahmet, yaralılar için de acil şifalar diledi.

 

Marmara Haber