Polisten mahalleye 'uyuşturucu'  baskını

Çerkezköy'de polis, uyuşturucu satıcılarına yönelik Bağlık Mahallesi'nde Romanların çoğunlukla yaşadığı Küme Evler mevkiine baskın yaptı. 2 kişi gözaltına alındı.

GÜNDEM 14.08.2016 19:18:00 0
Polisten mahalleye

Bağlık Mahallesi Küme Evler sakinleri, mahalleyi ziyaret eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'a, Türbedere mezarlığında madde bağımlılarının uyuşturucu kullandığını ve mahalle sakinlerini rahatsız ettiğini söylemişti.
Ziyarette vatandaşların taleplerini dinleyen Kaymakam Kubilay, uyuşturucu tacirlerinin yakalanması için Emniyet Müdürü Murat Ogan'a talimat verdi.Bunun üzerine yaklaşık 30 polis, akşam saatlerinde mahalleye baskın yaptı. İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ile Müdür yardımcısı Sertan Topkaya’nın bizzat katılıp yönettiği operasyonda, şüpheli görülen kişilerin Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgulaması ve üst aramaları yapıldı.

 

Bu sırada üstünü aratmak istemeyen iki polise zorluk çıkartı. Yakınları da duruma tepki gösterince ortalık bir anda karıştı. Polis iki kişiyi güçlükle ekip aracına bindirerek gözaltına alındı. Polis ile gözaltına karşı çıkan kişiler arasındaki gerginlikte sona erdi.Operasyon sırasında ele geçirilen uyuşturucu oyup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.
 Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.