Ek sefer istiyoruz

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,3 yıl sonra tekrar başlayan Halkalı-Çerkeköy tren seferlerine vatandaşların ilgi gösterdiğini belirterek, "Sabah saat 09.56'da Çerkezköy'den İstanbulâ??

GÜNDEM 12.08.2016 17:58:00 0
Ek sefer istiyoruz

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, beraberindeki Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya ile birlikte Çerkezköy Tren Garı’nı ziyaret etti.

 

GİDİŞ-DÖNÜŞ 13 LİRA

 

Burada Çerkezköy Gar Şefi Mustafa Parapan, çalışmalar hakkında Kaymakam Kubilay’a bilgi verdi.  Eski hatların yenileme çalışmaları hızla devam ettiğini ve yüzde 70’inin tamamlandığı belirten Parapan,  "Başlayan Halkalı tren seferlerimize vatandaşların ilgisi her geçen gün artıyor. İlk gün 14 kişi ile başlayan seferler 115 kişiye kadar ulaştı. Tren seferlerimiz fiyat olarak da oldukça avantajlı. Tam bilet 8 lira iken, gidiş dönüş bileti ise 13 lira. Tren Çerkezköy’den Halkalı'ya 1 saat 30 dakikada ulaşıyor."dedi.

 

BU YETERLİ DEĞİL

 

3 yıllık çalışmanın ardından Halkalı-Çerkezköy tren seferlerini çift yönlü olarak yeniden başladığını belirten Kaymakam Metin Kubilay, "Halkın ilgisi de her geçen gün artıyor. Fiyatı da uygun. Sabah saat 09.56’da Çerkezköy’den İstanbul’a, akşam saat 18.00’da da Halkalı’dan Çerkezköy’e tren seferi var. Fakat bu yeterli değil. Biz Halkalı’dan bu tarafa sabah saat 06.30’da, buradan Halkalı’ya da akşam saat 17.30’da tren seferleri eklenmesini istiyoruz. Çünkü burada 400’ün üzerinde fabrika ve 80 binin üzerinde çalışan var. Çok sayıda işçi İstanbul’dan geliyor. Konuyla ilgili ÇOSB ve ÇTSO yönetimlerinin de görüşlerinin yer aldığı başvurumuzu TCDD Bölge Müdürlüğümüze gönderiyoruz” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ