Yollara 'yük' denetimi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Avrupa'nın birçok kentinde de uygulanan ve asfaltın zarar görmesini engelleyecek çalışmalar için düşmeye bastı. Bu kapsamda, ağır tonajlı araçlar takibe alınacak v

GÜNDEM 11.08.2016 19:35:00 0
Yollara

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, sınırları içerindeki kamyonların yüksek tonajla asfalt, hafriyat, kömür, çakıl, kum, mıcır, çimento, maden ve benzeri malzeme taşıması nedeniyle yolları yıpratmasının önüne geçilmesi için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı işbirliği ile yapacak.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde faaliyet gösteren 95 firmaya 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 65. Maddesince ağır yük taşıyan araçların yüklenmelerine ilişkin resmi yazı gönderildi. Kolluk kuvvetleri tarafından yapılacak tonaj denetlemeleri zabıta ekiplerince desteklenerek yollara zarar verme ihtimali olan araçların kontrolü sağlanacak. Buna göre; azami yüklü ağırlığın veya izin verilen azami yüklü ağırlığın aşılmasının,ağırlıklar aşılmış olsa bile azami dingil ağırlıkları aşılacak şekilde yüklenmesinin, karayolu yapısı ve kapasitesi ile trafik güvenliği bakımından tehlikeli olabilecek tarzda yükleme yapılmasının ve yükün karayoluna değecek, düşecek, dökülecek, saçılacak, sızacak, akacak, kayacak, gürültü çıkaracak şekilde yüklenmesinin önüne geçilecek.

 

BİZE BİLDİRİN

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 Atılım Yılı kapsamında 1750 kilometrelik yolun 400 kilometresini programlarına dahil ettiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Yapılan yolların zemin çalışmasının da en baştan yapılması nedeniyle çalışmalarımız diğer yıllara göre farlılık gösteriyor. Bozulan yollara geçici değil kalıcı çözümler getiriyoruz. Yollarımıza özel zemin malzemesinin sıkıştırılması sonrasında sathi kaplama yapılıyor. Son olarak sıcak asfaltlama çalışması yaparak çalışmamızı tamamlıyoruz. Yapılan bu yollar onarılan diğer yollara oranla daha dayanıklı ve uzun ömürlü oluyor. Büyük emek isteyen bu yolları korumak en büyük görevimiz. Bu doğrultuda İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonrası firmalara dikkat edilmesi hususunda yazı gönderdik.  Aynı duyarlılığı vatandaşlarımızdan da bekliyor yollarımızın korunması adına taşıma sırasında görülen aksaklıkları 153 Alo Büyükşehir’e bildirmelerini rica ederiz."dedi.