Kent Park'ın startı verildi

Çerkezköy'de yıllarca kaderine terk edilen ve madde bağımlılarının mekanı haline gelen Hükümet Konağı arkasındaki Adnan Kahveci Parkı, Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Park Projesi buradan baÅ

GÜNDEM 10.08.2016 18:05:00 0
Kent Park

Yeşilliği ile dikkat çeken ve Türk siyasetine damga vuran Adnan Kahveci’nin adını taşıyan park, çöplük haline gelmiş ve alkol ve madde bağımlılarının uğrak yeri olmuştu. Ailelerin girmediği park, geçtiğimiz yıl Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenmiş ve burası ailelerinin vakit geçirebileceği güzel bir yer olarak yapılması planlanmıştı.

 

BİRLEŞTİRDİLER

 

Çerkezköy Belediyesi, yürüyüş yolları, oturma grupları, çocuk oyun grupları ve fitness grupları koymayı planladığı Adnan Kahveci Parkı'nı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Kent Park projesine dahil etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün parka gelerek Kent Park yapım çalışmalarının startını verdi.

 

70 BİN METRAKAREYİ KAPSAYACAK

 

Ekipler ilk olarak, park içindeki zararlı otların temizledi ve ağaçları budadı.Ardından da Adnan Kahveci Parkı’nın mevcut durum ölçümleri yapıldı. Proje hakkında bilgi veren yetkililer, "Artık projeler detaylandırılacak. Yaklaşık 70 bin metrekarelik alanı kaplayan Kent Park projesi kapsamında alana yürüyüş yolları, oturma grupları, çocuk oyun grupları, spor grupları yerleştirilecek. Atatürk Viyadüğü’nün diğer tarafında ise daha çok sosyokültürel alanlar oluşturulacak. Alanı çevreleyecek olan bisiklet yolu, ilçe genelinde yapılması planlanan bisiklet yollarına bağlanacak"dediler.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ