34 gün sonra toprağa verildi

İzmir'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Alaçatı'da, üzerinde uyudukları dubanın halatının çözülerek akıntıyla açık denize sürüklenmesi sonucu kaybolan iki arkadaştan 32 yaşındaki

GÜNDEM 10.08.2016 18:00:00 0
34 gün sonra toprağa verildi

Alaçatı'da bir barda garsonluk yapan Çınar Gürses ile ziyaretine gelen arkadaşı Serdar Yalçın, Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü olan 7 Temmuz 2016 tarihinde denizde yüzdükten sonra kıyıdaki taşlara halatla bağlanan eski dubalar üzerine çıkıp güneşlenirken uyuyakaldı. Bu sırada rüzgar şiddetlendi ve dalgaların etkisiyle halatları çözülen duba açığa sürüklendi. Bir süre sonra uyanan ve kendilerini açıkta bulan iki arkadaştan Çınar Gürses, cep telefonuyla sahildeki arkadaşlarını arayıp, kurtarılmalarını istedi. Haber verilmesi üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri, denizden botlarla havadan helikopterle arama- kurtarma çalışması başlattı.

 

Günlerce süren arama çalışmalarında iki arkadaşın izine rastlanamadı. 15 Temmuz'da Yunan balıkçılar, suda bir ceset buldu. Yunanistan'a giden kayıp gençlerin arkadaşları, boynundaki yara izinden, dövmesinden ve şortundan Serdar Yalçın'ı teşhis etti. Çınar Gürses'e ise henüz ulaşılamadı. 

 

Kuşadası ve Keşan Kaymakamlıklarının, Yunan yetkililerle görüşerek girişimlerde bulunması sonucu bir turizm şirketine ait tekneyle Yunanistan’dan Kuşadası Limanı'na getirildi. Ceset Kuşadası Devlet Hastanesi morguna konulurken, ailenin isteği üzerine DNA testi yapıldı. Test sonuçlarının ailesinden alınan örneklerle uyuşması üzerine Serdar Yalçın cesedi işlemlerin ardından ailesine teslim edildi.

 

Keşan Belediyesi'nin gönderdiği cenaze aracıyla memleketine getirilen Serdar Yalçın’ın cenazesi, ilçeye bağlı Türkmen Köyü’nde bugün öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.