Şarköy'ün su sorunu çözülüyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından Şarköy'de yapılacak olan 'Muhtelif Mahalleler İçme Suyu İnşaatı'nın temeli düzenlenen  törenle atıldÄ?

GÜNDEM 10.08.2016 17:56:00 0
Şarköy

Törene, Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İKİ ADET İÇME SUYU DEPOSU YAPILACAK

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Yapılacak olan yatırımla ilgili bilgi veren TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, "Bu tesis sayesinde birçok mahallemizin su sorunu çözülmüş olacak. Atılan temel ile; Kızılcaterzi Mahallesi başta olmak üzere Şarköy ilçesinin ihtiyaç duyduğu muhtelif mahallelerde yaklaşık 40 km HDPE esaslı boru ile içme suyu şebeke hattı ve bunlara ait bağlantıları, 600-800 mm çapındaki düktil boru ile 500 metre isale hattı, 100 m3 ve 200 m3 hacminde olmak üzere 2 adet içme suyu deposu yapılacak. Bu iş kapsamında Şarköy ilçesine bağlı Kızılcaterzi, Uluman, Çınarlı, Hoşköy, Cumhuriyet Mahalleleri ve yerleşimin yoğunlaşmaya başladığı turizm alanlarına içme suyu şebeke hattı döşenecek. Bu proje hayata geçtiğinde Şarköy'de su sıkıntısı büyük ölçüde çözülecek" dedi.

 

YAZ NÜFUSU 250 BİNİ GEÇİYOR

 

28 aylık Büyükşehir Belediyesi olarak yatırım ve projelerinin süreç içinde artarak ve kendini yenileyerek bugünlere kadar geldiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "İnsan odaklı sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı ile çıktığımız bu yolda her adımımızı mutlu bir Tekirdağ olma yolunda attık. Projelerimizle gelişmeye ve ilerlemeye de devam edeceğiz. Projelerimizden biri de Tekirdağ'da 50 binin altında ilçe bırakmamak olacaktır. Şarköy'ün nüfusu yaz aylarında 250 bine kadar ulaşıyor. Yapacağımız yatırımlar ile bu süreyi 7 aya kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Projeler üreterek, çalışmalarımıza yenilerini ekleyerek bu hedefe ulaşmayı planlıyoruz. Bu konuların en önemlilerinden biri de doğalgaz. Görev süremizin sonuna kadar vatandaşlarımıza doğalgazı getirmek istiyoruz. Ulaşımın iyileştirilmesi anlamında ise yolların yapılandırılması ve Tekirdağ Deniz Otobüslerinin hayata geçirilmesi ile hem karayolu hem de deniz yolu ile Şarköy'e ulaşımın sağlanması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bir diğer projemiz ise Şarköy'de alt yapı sorunlarının tamamen ortadan kaldırmak. Bir süre sonra ise Tekirdağ'ın gündeminden vidanjörü kaldıracağız. Bütün bu projeler Şarköy'ün ekonomisine katkı sağlayacak. Vatandaşlarımız Şarköy'de yaşamanın huzur ve mutluluğunu yaşarken bizler de görev süremiz boyunca verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmenin gururunu yaşayacağız." ifadelerini kulandı.
Konuşmaların sonrası duaların ardından tesisisin temeli dualar eşliğinde atıldı.