Destek programı ilan edildi

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programlarını ilan etti. Doğrudan Faaliyet Desteği programına başvuruların 25 Kasım 2016 Cuma günü saat 18:00'da

GÜNDEM 9.08.2016 17:38:00 0
Destek programı ilan edildi

2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programları ilanı ile ilgili açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Ajansımız mali destek programlarının yanı sıra Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programı aracılığıyla da bölgemize kaynak aktaracak. Bu yıl mali destek programlarıyla birlikte bölgemizden gelen projelere ayırdığımız bütçe yaklaşık 15 milyon TL. Bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

 

Sosyo-ekonomik gelişmeyi hızlandırabilecek önemli fırsatların değerlendirilmesine ve sosyo-ekonomik gelişme önündeki dar boğazların giderilmesine yönelik tedbirleri ve planlama/araştırma faaliyetlerini desteklemek amacıyla 8 Ağustos 2016 tarihinde ilan edilen Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında 710 bin liralık kaynak Trakya’ya aktarılacağını belirten Şahin, program önceliklerini ise şöyle sıraladı:Bölgenin üretim ve lojistik altyapısının geliştirilmesine yönelik projelerin fizibilitelerinin ve/veya uygulama projelerinin hazırlanması.Bölgenin kültür ve turizm altyapısını geliştirmeye yönelik restorasyon, röleve, restitüsyon projeleri ile fizibilite ve/veya planların hazırlanması.Kent kimliği ve tasarımı yanında yaşam kalitesi ve konforunu arttırmaya yönelik araştırmaların yapılması ve ilgili projelerin fizibilitelerinin hazırlanması.

 

90 BİN KARŞILIKSIZ HİBE

 

Hibe desteği ile ilgili bilgi veren TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Mahalli idareler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, teknoloji geliştirme bölgeleri ve teknoparklar, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, birlikler ve kooperatifler ile sivil toplum kuruluşlarının başvurabileceği Doğrudan Faaliyet Desteği Programı çerçevesinde proje başına 25.000 ila 90.000 TL karşılıksız hibe desteği sağlanıyor. Doğrudan Faaliyet Desteği programına ilişkin detaylı bilgiler Ajansın resmi internet sitesi olan www.trakyaka.org.tr’de yayınlanan başvuru rehberlerinde bulunuyor."ifadelerini kulandı.

 

SON BAŞVURU TARİHİNİ BEKLEMEYİN

 

Başvuruların 25 Kasım 2016 Cuma günü saat 18:00’a kadar süreceğini belirten Şahin, "2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı başvuruları Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden kabul ediliyor. Başvuruların sistemden alınan çıktılarının elden veya posta yolu ile 2 Aralık Cuma günü saat 18.00’a dek ajansa teslim edilmesi gerekiyor. Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında aynı başvuru sahibi aynı yıl içinde en fazla üç proje sunabiliyor ve en fazla bir projesi için destek alabiliyor. Ajans, başarılı faaliyetlere sağlanacak mali desteğin program bütçesine ulaşması halinde son başvuru tarihini beklemeksizin başvuru kabulünü sona erdirebiliyor. Bu nedenle başvuru sahiplerinin başvurularını iletmek için son başvuru tarihini beklememeleri tavsiye ediliyor."dedi.
 

2016 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI BAŞLADI

 

Trakya Kalkınma Ajansı'nın, Teknik Destek Programını 8 Ağustos 2016 tarihi itibarıyla başlattığını belirten Şahin, 2016 Yılı Teknik Destek Programını vasıtasıyla paydaşlarına 340.000 TL mali destek sağlayacak. Program ile yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında karşılaştıkları sıkıntıların çözümü için eğitim ve danışmanlık faaliyetlerine destek verilecek.  Bu doğrultuda 340.000 TL kaynak ayıran ajans, üç dönem halinde yılsonuna dek açık olacak program ile proje başına 15.000 TL’ye kadar destek verecek. En fazla bir ay içerisinde hayata geçirilme şartıyla teknik destekten yararlanacakların aynı yıl içerisinde alabilecekleri teknik destek sayısının ikiyi geçemeyecek.Teknik destek için son başvuru tarihi 30 Aralık 2016 Cuma saat 18.00 olarak belirlendi."diye konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ