Şükür kurbanı kesildi

Ergene Kaymakamlığı tarafından, 15 Temmuz darbe girişiminin başarıyla püskürtülmesinden dolayı 11 adet küçükbaş hayvan, 'Şükür Kurbanı' olarak kestirildi.

GÜNDEM 8.08.2016 18:11:00 0
Şükür kurbanı kesildi

Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Abdulkadir Geylani Camiindeki programa AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

HER KUŞUN ETİ YENMEZ

 

Burada, kısa bir konuşma yapan Kaymakam Fatih Kızıltoprak, "Yaşanan bu menfur olayların atlatılmasından sonra şükrümüzün bir nişanesi olarak bu kurban kesme merasimini tertip ettik.15 Temmuz gecesi bizim için karanlık olsa da demokrasi tarihi açısından tüm dünya ülkelerinin tarihine en parlak anlatımlarla yazılacak şanlı bir gece olmuştur. Bu hain saldırıda ülkemizi kolay lokma sananlar her kuşun etinin de yenmeyeceğini öğrenmiş oldular. Bu anlamda onurlu, şerefli, aziz bu vatanın onurlu, şerefli , asil bir bireyi olmaktan dolayı bahtiyarım. Yaşadığımız sıkıntıların bertaraf edilmesinden ve istikbalimizin kurtarılmış olmasından duyduğum sevinçle ülkemizi kirli emellerine kurban etmek isteyenlere fırsat vermeyen rabbimiz için şükür kurbanı kesmeyi anlamlı buldum. Bu isteğimin sorumluluğunu üstlenen Samsunlular ve Sinoplular Derneği ile Cumhuriyet Mahallesi Muhtarıma teşekkür ederim. Şüphesiz 15 Temmuz gecesini hiç unutmayacağız. Din kisvesi altında çocuklarımızı, uyruğumuzu, dinimizi ve kişiliklerimizi devşirmek isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Bizim şanlı tarihimize, şanlı bir tarih daha yazdıran o gecenin tüm kahramanları ile şehit ve gazilerini minnetle yâd edeceğiz. Allah kurbanlarımızı kabul eylesin” dedi.

 

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Şaban Çakmak'ın Kuran tilaveti'nin ardından kurban duası yapıldı ve 11 adet küçükbaş hayvan kesildi.