Milli Birliğin 'Yenikapısı'

FETÖ'nün kanlı darbe girişiminin ardından, farklı siyasi görüşlere sahip milyonlarca kişi, ellerindeki Türk bayrakları ile İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde bir araya geldi.

GÜNDEM 7.08.2016 19:11:00 0
Milli Birliğin

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm Türkiye tek yürek olurken, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Yenikapı'da düzenlenen ve Avrupa'nın en büyük mitingi olarak gösterilen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdulah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım,CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar, kuvvet komutanları,siyasiler, iş adamları ve sanatçılarında aralarında bulunduğu yaklaşık 5 milyon kişi Milli Birliğin Yenikapısı'nda buluştu ve tüm dünyaya Türk'ün birlik ve beraberliğini gösterdi.

 

MEYDAN KIRMIZI-BEYAZ
 

Miting alanını dolduran milyonlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallarken, binlerce kırmızı-beyaz renkli balon gökyüzüne bırakıldı. Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde, 15 Temmuz’daki darbe girişiminde hayatını kaybeden 240 kişiyi temsilen tam 240 kişiden oluşan mehter takımı katıldı.

 

DUALAR OKUNDU

 

Yenikapı'daki 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde ilk olarak Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 15 Temmuz şehitleri için dualar okudu. Ardından liderler kürsüye çıkarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

TRAKYA KIRMIZI BEYAZ

 

Öte yandan Yenikapı'daki 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' 80 ilde aynı anda meydanlara kurulan dev ekranlarda izlendi. Edirne'de Saraçlar Caddesi'nde, Kırklareli ve Tekirdağ'da ise Vilayet Meydanı'nda siyasiler, bürokratlar bir araya geldi ve ellerindeki Türk bayrakları ile birlik ve beraberlik mesajı verdi

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI

 

MHP lideri Devlet Bahçeli, Yenikapı'daki 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuştu. Bahçeli, Fetullah Gülen'e çok sert çıktı: Zalimler, hainler, emperyalizmin maşaları, bu defa Türk askeri kılığına girdiler, milletin silahını yine millete çevirdiler, milletin imkanlarını kullanarak yine millete öldürücü darbe vurmak istediler. Alim ve hoca görünümlü bir terörist, sığındığı Pensilvanya'dan getirdiği beddua seanslarıyla, nefret söylemleriyle, öfke nöbetleriyle cinayet örgütüne Türkiye'ye 'vur' emri verdi. İblis'e ruhunu satan bu vaiz, Müslüman görünümlü bu Voyvoda, ihanetle, Türk ve Türkiye düşmanlığıyla doruğa çıktı, fitne ve münafıklıkta rekor kırdı. Haçlı emellerinin taşıyıcılığını yapan FETÖ, Türkiye'nin kalbine nişan aldı.

 

Bahçeli'nin konuşmasının satır başları şöyle:Büyük Türk Milleti, Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın TBMM Başkanı, Sayın Başbakan, Sayın Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı, Sayın Genelkurmay Başkanı. Bu mahşeri kalabalığı, yere göğe sığmayan bu izdihamı selamlıyorum.Kardeşlerimi bağrıma basıyorum. Heyecanınız güç veriyor. Zorla dayatılan geceyi aydınlatıyor. Tüm Türkiye’yi hasretle kucaklıyor, hepinize sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.Bu ihtişamlı coşkuda görüyorum ki oyunlara ve aramıza sokulmak istenen fitnelere rağmen dik durdunuz. Al bayrağımızı gururla yükselttiniz. Kardeşliği inançla savundunuz. Hainlere, teröristlere haddini bildirdiniz.
 

'15 TEMMUZ BİR YIKIM HAMLESİYDİ'

 

Yenilgi nedir tanımadınız. Ben de varım, buradayım dediniz. Yıkılmadım ve ayaktayım diyerek Yenikapı’ya koştunuz, yeni bir dirilişin müjdesini verdiniz.Bahtiyarım çünkü Türkiye’nin şahlanışını gururla izliyorum. Bükülmez bilek, eğilmez baş burada, bu meydandadır. Türkiye tüm güzellik ve görkemiyle yeni bir sefere Yenikapı'dan başlamaktadır.Türk milletiyle iftihar ediyorum. 15 Temmuz’da felaketimizi projelendirdiler. Son nefesimizi vermeyi hedeflediler. FETÖ milletin malı savaş uçaklarıyla saldırdı, bombalar üzerimize yağdı. 15 Temmuz yeni bir istila denemesi, yeni bir yıkım hamlesiydi.
 

'FETÖ TÜRKİYE'NİN KALBİNE NİŞAN ALDI'

 

Alim ve hoca görünümlü bir terörist beddua seanslarıyla cinayet örgütüne Türkiye’ye vur emri verdi. İblise ruhunu satan vaiz, ihanetle Türk ve Türkiye düşmanlığı ile doruğa çıktı, fitne ve münafıklığı ile rekor kırdı. Fetö Türkiye’nin kalbine nişan aldı.Türk vatanını çekemeyen, üzerine çöreklenmek isteyen ne kadar kanı bozuk çevre varsa FETÖ'nün sırtını sıvazladı. Eline silah tutuşturdu. 15 Temmuz darbe teşebbüsü 627 yıl önce Kosova’da mağlup olanların yeni bir kalkışmasıdır.15 Temmuz’da TBMM’yi bombalayanlar ile 101 yıl önce Çanakkale’de üzerimize silah sıkanlar aynı karanlık yolun yolcusudur. Bunlar yaratılmışların en aşağısı, en alçağıdır.
 

'KURŞUNLARIN ÖNÜNE GÜL BAHÇESİ GİBİ YÜRÜDÜNÜZ'

 

Ama ihmal ettikleri Türk Milleti'nin asaletidir. 15 Temmuz’da tankın önüne milli vicdan dikildi. Tanı ağarmayan zifiri geceye mahkum etmek istediler, itiraz ettiniz. İradenizi çalmak istediler reddettiniz. Yeri geldi tankın önüne yattınız, kurşunların önüne gül bahçesine girer gibi yürüdünüz. Çünkü siz Türk Milleti'siniz.İzmir’in işgaline hayır deyip silahına sarıla Hasan Tahsin ile hainlere tek başına direnen ve şehit düşen Ömer Halisdemir aynı kahramanlık destanını farklı zamanlarda yaşayan neferleridir.
 

'MÜŞTEREKLERİMİZ FARKLILIKLARIMIZDAN DAHA ÇOK'

 

Ağlaya sızlaya merhamet istismarı yapıp terörizme hizmet eden takiyecilerin farkındayız. Bu vatan, toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır. FETÖ, PKK,IŞİD ve PYD’nin şehit ettiği tüm kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Diyorum ki şehitler ölmez vatan bölünmez.Bugün düzenlenen bu miting ile Türkiye tek yürek olduğunu göstermiştir. Müştereklerimiz farklılıklarımızdan daha çoktur. Birliğimizi kararlı bir şekilde korumalıyız, kutuplaşmaları bıçak gibi kesmeliyiz.Sizler darbe heveslerini teröristlerin kursaklarında bıraktınız. Çürümüşleri elinizin terisyle ittiniz. Nereden olursanız olun, kim olursanız olunuz, kökünüz kökeniniz ne olursa olsun vatanım bayrağım milletim demokrasin şehitlerim demek için Yenikapı’yı doldurdunuz.Bu ruh devam ettiği sürece hiçbir hain bize yanaşamayacaktır. Hiçbir hayasız Türkiye’ye saldırmaya cesaret edemeyecektir. Yeni bir sayfa açalım, geleceğin haritasını çizelim.Bu arda Türk askeri topyekün darbeci gösterilmemelidir. Bu sisli ortamda mazlum vatandaşlarımız ve kamu görevlileri mağdur edilmemelidir. Yeni manda özlemlerine geçit vermeyelim. Bu milleti himayesi altına almak isteyen vesayet odaklarına şans tanımayalım.
 

'YENİ BİR FETRET DEVRİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

 

7 bölge, 4 mevsim, 81 vilayet ile Türkiye'yiz. Bu topraklarda yeni bir fetret devrine izin vermeyeceğiz. Bin yılın kaynaştırdığı Türk Milleti tuzakları bozacaktır. Millet yeniden doğacak tereddüt ve tehditlerin perdesini yırtıp atacaktır.Dikkat ediniz şahadet gazilik deyince al bayrak deyince istiklal marşını duyunca yürekleri coşkuyla çarpmayanla paylaşacak ekmeğimiz olmayacaktır. Onları iyi belleyiniz onlar bizden değildir. Onlar kuzu postuna bürünmüş kripto canavarlarıdır.Başarmaktan başka çaremiz yoktur. Bağımsız yaşamaktan başka seçeneğimiz yoktur. FETÖ ve efendilerini tasfiye etmekten başka çare bulunmamaktadır.Korkma diye başlıyor İstiklal Marşı'mız korkma varsın ihanet karanlık sokaklarda kol gezsin. Fetö ile birlikte küresel güçlerin tetikçiliğini yapan diğer cinayet şebekelerinin kökünü hep birlikte kurutmak zorundayız.Hala FETÖ’yü vermemek için bin derede su getiren ve tüm ülkelere karşı Türkiye’nin büyüklüğünü gösterelim. Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının aziz arkadaşlarının aziz hatırasını şükran duygularımla selamlıyorum.Ne mutlu Türküm diyene…

 

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU
 

İkinci konuşmayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Kılıçdaroğlu, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,  "Cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbe girişimidir bu. 240 şehidimiz var, 240 aslanımızı toprağa verdik, 240 demokrasi şehidimize Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Onlar bizim demokrasi tarihimizdeki altın sayfalarda yerlerini aldılar. Onları unutmayacağız ve unutturmayacağız, demokrasinin kahramanlarıdır onlar." dedi.
 

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları;
 

Bugün bizim demokrasi tarihimizin önemli bir günüdür. Türk siyasal hayatı demokrasi tarihinde önemli bir olaya imza attı. TBMM'yi 15 Temmuz akşamı sabaha kadar açık tutan ve yöneten TBMM Başkanı'na yürekten teşekkürlerimi sunmak istiyorum.15 Temmuz bize bir uzlaşma kapısı araladı.- Bizim için söz konusu Vatan'dır. Biz bu Vatan'a sahip çıkacağız. 240 demokrasi şehidimiz, demokrasi tarihimizdeki altın sayfalarda yerlerini aldılar, unutmayacağız, unutturmayacağız.- Gönül isterdi ki güzel beraberliğe eşlik etmek için parlamento dışındaki partilerin genel başkanları da burada olsaydı. Bir musibet bin nasihatten hayırlıdır. Ben dahil bütün siyasi partiler bu musibetten ders çıkarmalıyız. Yapacağımız ilk iş, camide siyaset olmayacak, kışlada siyaset olmayacak, adliyede siyaset olmayacak. Devletin inşasında liyakat sisteminden vazgeçmemeliyiz işi ehline verdiğimiz zaman Türkiye çok daha güzel yönetilecektir. Darbe girişiminde halk direnme gücünü kullanarak tankların önüne çıkarak canını siper ederek demokrasiye sahip çıkmıştır. 'Yaşasın tam demokrasi' diyoruz. 21 yüzyılın insanı tam demokrasiye layıktır ve bunun mücadelesini vermeliyiz. Artık yeni Türkiye vardır. Bu uzlaşma kültürünü ileriye taşıyabilirsek çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmış olacağız.15 Temmuz'da TBMM dik durarak, onurlu durarak Kurtuluş Savaşı anlayışıyla bir darbeyi püskürttü.FETÖ terör örgütü ordunun içinde yuvalandı, yargının içinde yuvalandı, devletin her kademesinde yuvalandı. Laikliğin önemini 15 Temmuz gösterdi, dini kullanarak yasa dışı işin içinde olanlar milleti nasıl kandırdı gördük. Demokrasinin güçlenmesi için sorgulayan bir eğitim sistemini hayata geçirmemiz gerekir.Çocuklarımız, birilerinden talimat alıp onun gereğini yapmamalı, aldığı talimatı kendi aklında ölçmeli.

 

 

GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL HULİSİ AKAR

 

Kılıçdaroğlu’nun ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşma yapması beklenirken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar konuşma yaptı.

Akar,"15 Temmuz günü ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızmış, bir grup illegal çete mensubu terörist hain Fetullahçı Terör Örgütü, tarihimizde görülmemiş bir şekilde, vatanımıza, milletimize, cumhuriyetimize bu zilleti ve rezaleti yaşatmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şan ve şerefle dolu geçmişine kara bir leke sürmüşlerdir. Her yönüyle milli ve yerli olan yüksek siyasi liderlikçe verilen direktifler doğrultusunda, asil milletimiz sizler ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçek evlatlarıyla emniyet mensupları, kahramanca ve ferasetle bu hain girişime karşı koymuşlardır.’’ Dedi.

 

Programda yer almasa da sürpriz bir şekilde sahneye çıkan Akar’ın konuşmasının satır başları şöyle:

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve bağrından çıktıkları milletimize ihanet eden bu alçaklara layık oldukları cevap tereddütsüz bir şekilde alanlarda verilmiştir. Bu rezaleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, mazisi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve asil milletimize yaşatan hainler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.Bugün burada 7 Ağustos Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde TSK komuta kademesiyle birlikte sizlerle beraber olmanın onur ve heyecanını yaşıyorum. İllegal çete mensubu terörist hainler, FETÖ tarihimizde görülmemiş bir şekilde vatanımıza, milletimize, cumhuriyetimize bu zilleti ve bu rezaleti yaşatmış ve TSK’nın şanlı şerefli geçmişine kara bir leke sürmüşlerdir. Her yönüyle milli ve yerli olan yüksek siyasi liderlikçe verilen direktifler doğrultusunda aziz milletimiz sizler ve TSK’nın gerçek evlatlarıyla emniyet mensupları ve sizler bu hain girişime karşı koymuşlardır.TSK’ya ve milletimize ihanet eden bu alçaklara layık oldukları cevap tereddütsüz şekilde alanlarda verilmiştir. Bu rezaleti Türkiye’ye, mazisi şan ve şerefle dolu TSK’ya ve asil milletimize yaşatan hainler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

 

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM

 

Akar’ın 9 dakikalık konuşmasının ardından kürsüye Başbakan Binali Yıldırım geçti.

Yıldırım,‘’Bu vatan, ardına bakmadan yollara düşen, şimşek gibi çakan, sel gibi çağlayanlarındır. Bugün muhteşemsin İstanbul. Bir kez daha tarih yazıyorsun İstanbul. 1453’te Sultan Fatih şehre girdiğinde ne kadar heyecanlıysa, o kadar heyecanlısın İstanbul

Gazi Mustafa Kemal, Bandırma Vapuru’yla İstanbul’dan ayrılırken ne kadar umutluysa, siz de o kadar umutlusunuz.  Halkımız bir Kasımpaşalıyı seçerken ne kadar güzelse, o kadar güzelsin bugün. İstanbul bugün seni yürekten selamlıyorum.’’ dedi.

 

Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasının satır başları:

 

Demokrasi şehitlerimizi gönülden selamlıyorum. Kahraman şehitlerimizin ailelerini yürekten selamlıyorum. Kahraman gazilerimizi selamlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, sayın hanımefendi. Diklenmeden dik durduğunuz için sizleri selamlıyorum. CHP Genel Başkanını, milli iradeden yana net bir tavır koydukları için yürekten selamlıyorum. MHP’nin değerli genel başkanını ve ülkücüleri, Cumhurbaşkanımızın yanında durduğu için yürekten selamlıyorum. Ak partili kardeşlerim, CHP’li, MHP’li kardeşim. Her kesimden partililere yürekten teşekkür ediyorum. ‘Aziz millet toprağın üzerinde yaşamaktansa, toprağın altında şerefle yatarız, şehit oluruz’ dedi. Çanakkale’de destan yazan bu millet. Aynı ruhla 15 Temmuz destanını da yazdı. 15 Temmuz ikinci kurtuluş savaşıdır.Burada açık ve seçik olarak ifade etmek istiyorum. Siyasette meydana gelen bu tabloyu bozmayacağız. İşbirliğini daha da güçlendireceğiz. Türkiye’yi, 2023 hedeflerine taşıyacağız. Bu mikropları temizleyeceğiz. Terör örgütlerini aradan çıkaracağız. Dayanışma kardeşliğini daha da güçlendireceğiz. Bölücü terör örgütünü, milletin arasından çıkaracağız. Bir olursak ulaşamayacağız bir şey yok. Birlikte Türkiye olursak, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Bu birlikteliği koruyacağız. Adaletle, hukukla hareket edeceğiz.FETÖ Türkiye’ye gelecek hesabını verecek.

 

TBMM BAŞKANI İSMAİL KAHRAMAN

 

Tek ses, tek yürek olmamızın verdiği sevinçle sizleri selamlıyorum diyen Kahraman ‘’ Bugün şehitlerimizi anmak ve demokrasimizin zaferini taçlandırmak için buradayız. Tek millet, tek devlet, tek vatan şuuru içinde olduğumuzu haykırmak ve darbeleri tarihe gömdüğümüzü haykırmak için buradayız. 1071'de Malazgirt'te Bizans ordusunun karşısına çıkarken "Eğer şehit olursam bu beyaz elbise benim kefenim olur" diyen Sultan Alpaslan'ın torunlarısınız. 10 asır önce bu topraklara gelen İslam umarım kıyamete kadar burada yaşayacaktır.’’ şeklinde konuştu.

 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın konuşmasının satır başları şöyle:

 

 Sizler İslam'ı yok etmek için seferlere çıkan Haçlı ordularını perişan eden Selahaddin Eyyubilerin torunlarısınız. Ya ben İstanbul beni alır ya İstanbul beni diyen Fatih Sultan Mehmet'in torunlarısınız. Sizler göğsü iman dolu insanlarsınız. Milyonlarca kişi sizin aranızda olmak istiyor. Milletimizi birbirine düşürmek isteyen şer güçlere karşı direndik ve kazandık. Robot beyinlerle, ajan ve vatan hainlerine milletimiz hak ettiği cevabı verdi. Ecdadına layık torunlar olduğumuzu hep birlikte gösterdik. Şehitlerimizi şükranla anıyorum. Gazilerimin en kısa zamanda deva bulmalarını temenni ediyorum. Dünyada gazi unvanı olan tek parlamento TBBM'dir. Partiler darbenin karşısında olduğunu dünyaya duyurdu. Meclisimiz ikinci defa gazilik payesini hak etti. Milletin bağrını, kalbini bombaladılar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'ten halkımıza seslendi, meydanlara çağırdı. Bu çağrı bana Bayrak şiirini hatırlattı. Vatansever güvenlik güçleriyle halkımız bütünleşti, demokrasi kazandı. Darbeler tarihi sona ermiştir. Milletimiz demokratik tecrübesi ve azmiyle bir fitneyi def etti. İnşallah akıl ve gönül birliğiyle tüm zorlukları birlikte aşacağız. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara karşı ülkemizi en ileriye taşıyacağız. Sırt sırta, omuz omuza daha ileri gideceğiz. Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmeyeceğiz. Millet, devletsiz; devlet, ordusuz olmaz. Ordumuzun yeri kışladır. Ancak vatan müdaafası için kışladan çıkar. Millet olarak tarih yazmaya devam edeceğiz. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere darbenin engellenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

 

 

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan,“15 Temmuz gecesi bir kez daha istikbali ve istiklali için kıyam eden, canı pahasına FETÖ terör örgütüne, işgalcilere teslim etmeyen aziz milletim. Sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. 15 Temmuz gecesi sokaklara, meydanlar inerek, havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilen tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. O gece adeta ölümü öldürerek sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden şehitlik ve gazilik şerefine nail olanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar. 79 milyon olarak hepimizin gazası mübarek olsun.’’şeklinde konuştu.


Bu millet başka bir millet diyen Erdoğan, ‘’Gerçekten Türk milleti 1000 yıl önce Malazgirt’te hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu’nun kapısını açmışsa, aynı hissiyatla darbecilerin karşısına dikilmiştir. Süleyman Şah devletimizi hangi vizyonla kurduysa o vizyonda devletimize sahip çıktık.Ecdadımız 100 yıl önce Çanakkale’de kanının son damlasına kadar mücadele ettiyse aynı iradeyle FETÖ’cü terör örgütünü, darbecileri geri püskürttük. Gazi Mustafa Kemal’in İstiklal Harbi’ni başlatmasını ve zafere ulaştırmasını sağlayan inancın bir benzeri Türkiye’nin tüm şehirlerinde adeta kol geziyordu. ‘’ dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:


15 Temmuz, dostlarımıza bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil, aynı zamanda askeri saldırılara karşı da yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağını göstermiştir. Aynı gece Türkiye’nin yerle yeksan olması için ellerini ovuşturup bekleyen düşmanlarımız ise bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrıyla uyandılar.

Şimdi burada Genelkurmay Başkanı’yla, Başbakanı’yla, CHP ve MHP genel başkanlarıyla, 81 vilayetimizde her görüşten, her meşrepten insanımızla verdiğimiz şu görüntü var ya, şu görüntü ülkemizin düşmanlarını en az 16 Temmuz sabahı kadar üzmüştür, kahretmiştir. Onun için her zaman ne diyoruz: Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bu manzara Türkiye’nin tüm renkleriyle bağımsızlığa ve geleceğine yönelik atılan bu adımlar var ya, işte bunlar çok önemli. Bu manzara Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşacağının ispatıdır. Bütün bunlarla beraber yolumuza dayanışma içinde geçeceğiz. Ete kemiğe bürüneceğiz. Mütevazi olacağız. Siyasi partilerin başkanları burada. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, siz de idam talebinde bulunduğunuza göre buna karar verecek merci TBMM’dir. Meclisimiz böyle bir kararı verdikten sonra atılacak adım bellidir. Onamaksa ben peşinen ilan ediyorum. Onarım. Kardeşlerim. Vatan Caddesi’nden vücudu ikiye bölünmüş kardeşimi gördüğüm zaman bunu öte tarafa koymak mümkün mü? Külliye’nin önünde F-16’dan atılan bombayla başı ayrılan kardeşimi, başı kongre merkezinin üzerine uçmuştu. Bunu gördükten sonra AB’de idam yokmuş, konseyde yokmuş, burada yokmuş. ABD’de var. Japonya’da var. Çin’de var. Dünyanın büyük çoğunluğunda var. 


 

Bu FETÖ birçok sinsilikleri hesap etti de bu milleti hesap edemedi. Bu milletin imanını, bu milletin dirayetini o hiç hesaba katmadı. Ne oldu, hani yetiştirdiğiniz bazı adamlar Silahlı Kuvvetlerimizin içindeki o hainler, burada TSK’daki büyük çoğunluğunu tenzih ediyorum. Vatanperver olanlar kendilerini ortaya koymasalardı işimiz çok daha zor olacaktı. Hükümet askeri liselerin kapatılmasına yönelik bir açıklama yaptı. Bazı eski askerler bunun yanlış olduğunu söylediler. Ben de onlara buradan sesleniyorum. İşte oradan yetiştirilmiş olan o tek tip FETÖ’cüler bu olayı yaptılar.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan nöbetin bitiş tarihini açıkladı!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, demokrasi nöbetinin çarşamba(10 Ağustos) gününe kadar devam edeceğini açıkladı.
Demokrasi nöbetinin bitmediğini belirten Erdoğan,"Bu akşam demokrasi nöbetine bir virgül koyuyoruz. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum, çarşamba akşamı inşallah noktayı koyacağız" dedi.