Modern seracılık imzaları atıldı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından projesi hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı'ndan 600 bin lira destek almaya hak kazanan "Modern Serada Çiçekçilik Uygulama Alanı" projesinin imzaları düzenlenen t?

GÜNDEM 5.08.2016 18:32:00 0
Modern seracılık imzaları atıldı

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin'in imzalarını attığı projenin amacı, bölgede çevreye saygılı, yüksek katma değerli, nitelikli ve sürdürülebilir üretim altyapısının gelişmesine katkı sağlamak,bölgede tarım alanında dar bir ürün yelpazesi içerisindeki ürünlerin tarımını yaparak geçimini sürdüren kesim için yeni bir üretim seçeneğinin ortaya çıkartılması ve bölgede çiçekçilik konusunda üretimin artması sonucunda ileriki dönemde çiçek fiyatlarının düşmesi ile birlikte civarda bulunan şehirlerdeki park, bahçe ve peyzaj düzenlemelerinde kullanılan çiçeklerin artması ile şehirlerin güzelleşmesi ve insanların yasam kalitelerinde de iyileşme sağlanabilmesi amaçlanıyor.

 

BELEDİYENİN İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK

 

Bu proje ile "Süleymanpaşa Belediyesi'nin ihtiyaç duyduğu çiçeklerin üretileceğini belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Ama bu bizim tüm ihtiyacımızı karşılamayacak, alım garantili bu modeli yapacak başka yatırımcılara, özellikle köy kooperatiflerimize örnek olsun diye bu projeyi yaptık" dedi. Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, her kesime, her projeye destek sağlanamadığını, ancak üreticilere örnek olabilecek, insanları yatırım ve üretime sevk edecek projeleri destekleyerek paranın doğru kullanıldığını belirtti. Konuşmaların ardından imzalar atılarak, proje onaylandı.