Önsel, Kaymakam Kubilay'ı eleştirdi

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Cumhuriyet Meydanında düzenlen 'Demokrasi Nöbeti'ne katılan Kaymakam Metin Kubilay'ı eleştirdi. Yönsel, nöbette Kaymakam Kubilay'ın  AK Parti İlçe Başkan

GÜNDEM 4.08.2016 21:45:00 0
Önsel, Kaymakam Kubilay

Önsel, parti teşkilatında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Günlerdir bir takım çevrelerden aleyhlerine yönelik n kara propaganda yaptığnı ve bunlara cevap vermek istediğini belirten Önsel,  "Genelinde şahsımın ilçe başkanı olarak parti yöneticilerimizin de bu demokrasi nöbetlerine katılım yapılmadığı sorgulanmaktaymış. Bu hain girişimin ertesi gününde yaptığımız bir basın açıklamasında belirttiğimiz üzere genel merkezimiz tarafından yapılan açıklamaya istinaden hiçbir siyasi partinin yada farklı bir oluşumun yapmış olduğu organizasyonlara katılım yapmayacağımızı belirtmiştik. Bu süreçte yaşanılanları daha önceki açıklamamızda anlatmamıştık. 15 Temmuz gecesinden bugüne kadar Çerkezköy’deki hiçbir devlet yetkilisi tarafından partimizle bir iletişime geçilmemiştir” dedi.

 

KAYMAKAMI ELEŞTİRDİ
 

Konuşmasında Kaymakam Kubilay'ı eleştiren MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel,  "Bu sürecin yönetilmesini Mülki idare amiri tarafından yapılmasını bekliyorduk. Ancak ne hikmetse Çerkezköy'de özellikle burada AK Parti ilçe başkanı ve yöneticileri tarafından darbe karşıtı protesto ve programlar organize edilmeye başlandı. Burası sanki bir siyasi konuşmaların yapıldığı sadece bir partinin hakim olduğu bir alana dönüştürüldü. Bizler bu süreçten sonra tabi ki eleştirilerimiz her yerde dile getirdik. Sanki Çerkezköy'deki mülki amir AK Parti İlçe Başkanıymış gibi lanse edilmeye başlandı” ifadelerini kullandı.

 

EN FAZLA ZARARI GÖREN MHP OLACAKTI

 

Hain darbe girişimi eğer başarılı olsaydı bu darbe girişiminden en fazla zararı gören MHP olacaktı diyen Önsel, "Neden böyle diyoruz çünkü kaset skandallarıyla partimiz yıpratılmaya çalışıldı. Bunun arkasında FETÖ örgütünün olduğu ortaya çıktı. 2011 yılında Devlet Bahçeli’nin FETÖ ile yaptığı açıklamalardan sonra topyekun kamuoyunda MHP’ye karşı cephe oluşturuldu. Bunun ana kaynağının FETÖ olduğunu ortaya çıktı. Eğer bu darbe girişimi başarılı olsaydı demek ki ilk önce MHP bitirilmeye çalışılacaktı. Çerkezköy de öyle bir ortam oluşturulmaya başlandı ki, bu darbe sanki sadece AK Parti hükümetine ve Cumhurbaşkanının şahsına yapılmış bir darbe girişimi olarak göstertilmeye çalışıldı. Biz MHP olarak sivil veya askeri her türlü darbeye karşıyız. Bugün Cumhurbaşkanı farklı bir isim olsaydı ve başbakanımızda Cumhurbaşkanı olsaydı biz yine bu darbenin karşısında olarak dik duracaktık." ifadelerine yer verdi.

 

ALLAHTAN BAŞKA KİMSEDEN KORMUMUZ YOK

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin demokrasi nöbetinde kendilerine yönelik yaptığı çağrıya da değinen Önsel, "Bu küçük siyasi hesaplarla bir yere varamayacaklarını ifade etmek istiyorum. İlk günden itibaren bu ilçenin mülki idaresini gayri resmi olarak el koymuş görüntüsü vererek meydan hakimiyetini sağlayıp, AK Parti siyasi propagandası yaptığına tüm Çerkezköy halkı şahittir. Bizim abdestimizden şüphemiz yoktur ki namazımızdan şüphemiz olsun. Korkmayın gelin demiş. Bizim Allahtan başka kimsenden korkumuz yoktur. Geçmiş dönemlerde yaşanan darbelerde 5 bin şehit vermiş, idam sehpalarına gülerek giderek şehit olmuş neferlerin, bu kutlu davanın mensupları olarak hiçbir yere gidemeyeceğimiz yer yoktur. Kimseden de korkumuz da yoktur. İlk günden itibaren sayın cumhurbaşkanımızın seçimlerde kullandığı müzikleri çaldırıp onun yaptığı konuşmalar dinletilerek AK Parti üzerinden bir siyasi miting havası yaratılıyor. Bizler bu yüzden oraya gitmedik. Bizler gidip kendi şarkılarımızı çaldırsaydık hoş mu olacaktı, buna müsaade edilecek miydi. Bizim parti yöneticilerimizden de bir kısım meydanlarda olduğunu zaten kendileri de dile getiriyor. Her görüşten vatandaşımızın meydana gidip milletine devletine bayrağına sonuna kadar sahip çıktığı bu ortamda biz beklerdik ki kaymakamın olaya el koyup bu süreci yönetsin, herkesi bu ortamda bir araya getirsin, birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımızın olduğu bu günlerde beraber olmamızı sağlasın. Ama olmadı. Darbeye karşı çıkılacaksa toplanma yeri kaymakamlık yeri önüdür başka bir yer değildir” dedi.

 

EN ÖNDE YÜRÜDÜK

 

Tekirdağ Valiliğinin yaptığı demokrasi yürüyüşüne İl ve İlçe Başkanları ile birlikte katılarak en önde yürüdüklerini beliren Önsel, "Çerkezköy’den de siyasi olarak sadece CHP ilçe başkanını gördüm” dedi.Önsel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de gideceğini açıkladığı İstanbul Yenikapı'da yapılacak olan 'Demokrasi ve Şehitler' mitingine kmatılmayı düşündüklerini ifade etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ