Atama kararı 15 Temmuz'dan önce hazırlanmış

FETÖ darbe girişiminin ardından Edirne'de görevinden açığa alınarak hakkında çıkarılan gözaltı kararı nedeniyle teslim olan eski Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Ya

GÜNDEM 3.08.2016 20:15:00 0
Atama kararı 15 Temmuz

15 Temmuz darbe girişiminden 5 gün sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın’ı açığa aldı. Bu süre içerisinde demokrasi nöbetlerine katılarak elinde Türk bayrağı ile darbe girişimine tepki gösteren Müslüm Yalçın hakkında Edirne Cumhuriyet Savcılığı tarafından gözaltı kararı çıkarıldı. Yalçın'ın ‘Gümrük ve Ticaret Başmüfettişliği’ne atadığına dair kanun hükmünde kararname Resmi Gazete'nin 2 Ağustos tarihli 2016/405 karar sayısıyla yayımlandı.

 

SERBEST KALDI

 

Hakkındaki gözaltı kararı nedeniyle İstanbul’dan Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim olan Müslüm Yalçın, Terörle Mücadele Şubesi’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmakla suçlanan Yalçın, savcılık sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Öte yandan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Yalçın'ın, gözaltına alındığı gün gümrük başmüfettişliğine atanmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, atama kararının 15 Temmuz askeri darbe girişiminden önce hazırlandığını ancak önceki gün yayımlandığını duyurdu. Bakanlık ayrıca, Yalçın'ın 19 Temmuz 2016 tarihli onay ile görevlerinden uzaklaştırıldığı ve hakkında yürütülmekte olan inceleme ve soruşturmanın devam ettiği, sonuçlanmadan da yeni görevine başlatılması söz konusu olmadığı kaydedildi.