6 komiser tutuklandı

Edirne'de FETÖ darbe girişimin ardından açığa alınan 32 komiserden 6'sı ve kendilerinden sorumlu 'imam' olduğu belirlenen  Edirne Tapu Kadastro Müdürlüğünde görevli   Ã?

GÜNDEM 2.08.2016 22:57:00 0
6 komiser tutuklandı

Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde 120 polis açığa alındı. Geçen 29 Temmuz'da il genelinde görev yapan 32 komiser ve emniyetin ‘komiser imamı’ olduğu belirlenen Edirne Tapu Kadastro Şube Müdürü Ömer Aycan, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince gözaltına alındı. 3 gün süren ifade alma işlemleri ardından geniş güvenlik önlemleri altında elleri önden kelepçeli olarak adliyeye sevk edilen 33 şüphelinin sorgusu yaklaşık 14 saat sürdü.
Savcılık sorgularının ardından 33 şüpheli nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemede komiserlere ‘sohbet hocalığı’ yaptığı öne sürülen ‘komiser imamı’ Ömer A. ile komiser yardımcısı Mustafa O., Hüseyin Ö., Şaban S., Süleyman D., Ömer S. ve Ertuğ E. FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

İkinci dalga operasyonda ise aralarında 2’nci ve 3’ncü sınıf emniyet müdürü ve emniyet amirlerinin de bulunduğu 29 polis ile kuran kursu hocası, imam ve müze görevlilerinde bulunduğu 4’ü kadın 9 memuru daha gözaltına aldı.