Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı ''TİB kapanacak''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün, Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'na katılarak ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bir bayan kardeşimizin maalesef başı ko

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 2.08.2016 16:42:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

‘’Batıdan gelen hiçbir temsilci yok’’

 

Erdoğan konuşmasında şu ana kadar ülkemize batıdan gelen hiçbir temsilci olmadığını vurgulayarak, ‘’Ziyaretimize gelen hiçbir temsilci yoktur. Fakat Fransa’da terör eylemleri olduğunda oralara nasıl gittiklerini biliyoruz. Bazı ülkeler havaalanlarında Türkiye’ye gitmeyin, Türkiye’ye gidişiniz Erdoğan’ı güçlendirir gibi reklamlar yapıyorlar. Bu nasıl demokrasidir. Ben askeri darbe ile iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanı değilim. Halkının yüzde 50 oyuyla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanıyım.’’ dedi.

 

‘’238 şehit verdik, 2200’e yakın yaralılarımız var’’

 

Türkiye’nin yükselişini hazmedemeyen güçler olduğunu söyleyen Erdoğan, ‘’Bu olay sadece içeride planlanan bir olay değildir. İçeride aktörleri olan senaryosu dışarıda yazılan bir darbe hareketidir. Bir şeyi hesap edemediler. Bu milletin kendisini hesap edemediler. Bu milletin evlatlarının tankların altına yatabileceklerini akıl edemediler. Bir bayan kardeşimizin maalesef başı koparak oranın çatısında bulundu. Bunu yapanlar acaba hangi vicdan, hangi insani bir yapı kalkıp kendi halkına uçaktan bomba yağdırarak böyle bir vahşeti yapabilir. Ne yazık ki bu ülke darbeler tarihi içerisinde çok farklı bir darbeyi yaşadı. 238 şehit verdik, 2200’e yakın yaralılarımız var.’’ sözleriyle konuşmasına devam etti.

 

‘’Batı teröre destek veriyor ve darbelerin yanında maalesef’’

 

Erdoğan Almanya’ya olan tepkisini ise ‘’Almanya’ya Sayın Şansölye’ye 4 bin dosya verdim, bunların hiç birisi bize dönmedi. Fakat Pazar günü Almanya’daki vatandaşlarımızın oluşturduğu STK’lar Köln’de bir miting düzenlediğinde video konferansla benim bağlanmamı hazmedemediler. Alman mahkemeleri çok hızlı çalışıyor maşallah. Anında Anayasa Mahkemesi hayır kararı verdi. 'Geciken adalet adalet değildir Sayın Şansölye' dediğimde 'haklısınız' dedi ama burada Anayasa Mahkemesi hemen karar veriyor. Geçmişte terör örgütü PKK’nın lider kadrosunda olanları konuşturuyorsun video konferansla. Batı terörün yanında mı demokrasinin yanında mı? Batı teröre destek veriyor ve darbelerin yanında maalesef. Dost bildiklerimiz gidiyor terörün yanında, darbecilerin yanında yer alıyor. Fransa aynı, Belçika aynı. İşte iş adamamız Özdemir Sabancı. Katili belli mi, elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor mu. Açık sözlü olalım, doğru olalım ama yürekli olalım. Yürekli olmazsak dünyadaki ülkelerde çok daha can yanar. ‘’ sözleriyle dile getirdi.

 

‘’Eskiden OHAL ilan ettiğimizde insanlar evinde stoklamaya çalışırdı’’

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından hayatın normal akışında devam ettiğini söyleyen Erdoğan, ‘’ Milletimiz ne marketlere, ne bankalara, ne döviz bürolarına akın etmemiştir. Eskiden OHAL ilan ettiğimizde insanlar evinde stoklamaya çalışırdı. Şimdi insanlar sokaklara koştu, meydanlara koştu, adeta orada piknik yapıyor. Milletimiz istiklaline sahip çıkmıştır. Yürütmekte olduğumuz hazırlıklarla, projelerle potansiyelimizi en üst düzeyde harekete geçirme hedefindeyiz. Türkiye 14 yılda pek çok badire atlatmasına, saldırıya maruz kalmasına rağmen asıl hedeflerinden asla vazgeçmemiştir.’’ dedi

 

‘’ Bizden bunca teröristleri istediniz. Bu teröristler için biz sizden belge istemedik’’

 

Erdoğan, ABD’nin FETÖ elebaşı Gülen’i Türkiye’ye teslim etmemesini, ‘’ ABD’de yaşayan o FETÖ denilen zat bu işin başında mıdır diyecek kadar dünyadan bir haber olanlar. Bu kadar kendilerine gönderdiğimiz belgeler var. Bizden bunca teröristleri istediniz. Bu teröristler için biz sizden belge istemedik. Eğer ABD bizden bu teröristi istiyorsa, bizim cezaevimizde yatıyorsa verelim gitsin dedik. Biz böyle birini istiyoruz siz saklamaya devam ediyorsunuz. En büyük mali kaynakları bu charter school’lardır. Bunları görmemek mümkün müdür? ABD’nin parlamentosunda parayla destekledikleri kişileri bildirdik kendilerine. Daha ne olacaktı. ‘’açıklamasıyla eleştirdi.

 

‘’TİB’i kapatacğız’’

 

Erdoğan, Telekominikasyon İletişim Bakanlığı’nın kapatılacağını, ‘’Bu süreç Türkiye’nin devlet yapılanmasında bir revizyonuna fırsat hazırlamıştır. Mesela TİB’i kapatacağız. Çünkü bütün pisliklerin olduğu yerlerden biri de orası. Orayı kapatıp çalışanların hepsini de hazırlıklarını yaptık, gereği neyse yapacağız. TİB, BTK’ya kapatılmak suretiyle BTK gereken adımları kendisi atacak. ‘’ sözleriyle açıkladı.