Demokrasi Nöbeti sürüyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Çerkezköy Cumhuriyet Meydanında başlayan 'Demokrasi Nöbeti''ne katılanların sayısı her geçen gün daha da artıyor. Burada meydanı dolduran vatandaşlar darbecilere tepki g

GÜNDEM 26.07.2016 20:34:00 0
Demokrasi Nöbeti sürüyor

Cumhuriyet Meydanında 'Demokrasi Nöbeti'ne Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı, Türkiye Diyanet Sendikası Çerkezköy Temsilcisi Vahdettin Hyırlıoğlu ile çok sayıda  vatandaş katıldı.
Burada ilk olarak Türkiye Diyanet Sen Çerkezköy Temsilcisi Vahdettin Hayırlıoğlu’nun Kuran Tilaveti okudu. Ardından da İstiklal Marşımız söylendi. Daha sonra da konuşmalara geçildi. Toplanan vatandaşların, tüm dünyaya vatana sahip çıkmanın ne demek olduğunu gösterdiğini belirten Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı, “Hepinizden Allah razı olsun. 15 Temmuz gecesi hep beraber sokaklardaydık. Bu uğurda hepimiz sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz.Ülkemizi parçalamaya çalışanlara, vatandaşlarımızı birbirine düşürmek isteyen karanlık güçlere, darbecilere dur dediniz ve bundan sonra da dur demeye devam edeceğiz.Türkiye Cumhuriyetinde 60 darbesini yaşadık rahmetli Menderes'i darbeyle dar ağacına götürdüler. Menderes'i bunlara verdik Recep Tayyip Erdoğan’ı vermeyeceğiz diye haykırıyoruz. Artık darbe heveslileri milletin birliğine tosladılar ve artık bundan sonra heveslerine nail olamayacaklar. "dedi.
Diyanet Sen Çerkezköy Temsilcisi Vahdettin Hayırlıoğlu ise, "Rabbim bizleri bir çukurun kenarından alıp çıkardı. Cenabı hak bu milleti sevdiği için bir lütufta bulundu. Rabbimiz der ki sizin hayır bildiğiniz şer, şer bildiğinizi de hayır eylerim. Cenabı hak bizler için, içimizdeki hainleri temizlememiz için bizlere bir lütufta bulundu. Bu hainleri acaba bu ihanetleri olmasaydı nereden bilecektik ve kaç senemizi alacaktı. Allah bizim işimizi ve temizlenmemizi kolaylaştırdı."ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından Türkiye Diyanet Sen Çerkezköy Temsilciliği üyeleri tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Demokrasi nöbeti ggünün ilk ışıklarına kadar sürdü.
Haber/Menşure KARDEŞ