Çorlu'ya yeni okul

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin '11 ilçeye 11 okul' projesi kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çorlu Spor Lisesi'nin temeli atıldı. 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanan Spor Lisesi ve Kapalı

EĞİTİM 21.07.2016 18:33:00 0
Çorlu

Çorlu Spor Lisesi temel atma törenine, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan,  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü,  İlçe Müftüsü Adem Gülmek, ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Okul hakkında bilgi veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, "Yaklaşık 12 bin 700 metrekarelik bir alanı kapsayan Çorlu Spor Lisesi ve Kapalı Spor Salonu 720 öğrenci kapasiteli olacak. Çorlu Spor Lisesi'nin 5 kat ve 24 derslikten oluşacak ve yaklaşık 100 kişi kapasiteli 930 metrekarelik bir kapalı spor salonu ile önemli bir eksiği ortadan kaldıracağız."dedi.

 

KARŞI OLMAMIZ LAZIM
Ardından kürsüye gelen ve darbe girişimine değinen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Dünya'da hiç bir darbe yoktur ki! o ülkeye refah ve huzur getirsin. Özellikle 1970 ve 12 Eylül darbelerini yaşamış biri olarak, darbe kimden gelirse gelsin karşıyım. Demokrasiyi ortadan kaldırmaya yönelik her türlü oluşuma da karşı olmamız lazım. Hiç kimse bu gelsin de bende ondan faydalanayım demesin. Hesapta, sapta, keserde size döner. Bu süreçte sakin olmamız lazım. Asker de bizim, poliste bizim, vatandaşta bizim. Türkiye dört tarafı kuşatılmış, terör belası içersine sokulmuş durumda. Maalesef hiç bir devletin kendisinden başka dostunun olmadığı ispatlanmış bir coğrafyada yaşıyoruz. Emperyalistleri ülkemizi kuşatmayı düşündüğü bu ortamda bizim bizden başka dostumuzun olmadığını unutmamamız lazım. Bizi Suriyeliler gibi topraklarına alacak başka bir ülke de yoktur. Bizim Türkiye sınırları aşıp, kaçabileceğimiz bir ülke de yok. O bakımdan, bu son günlerde yaşanan olaylara herkes soğukkanlı ve samimi bir şekilde yaklaşsın ve asla demokrasiden vazgeçmesin" dedi.

 

TRAKYA'DA BİR İLK OLACAK
Yapılacak okulla ilgili de konuşan Başkan Baysan, "Çorlu'da bir spor lisesi yapılması konusunda Kadir başkanımız ile fikir birliğine vardık ve bu lise Trakya'da bir ilk oldu. Bu spor lisesi aynı zamanda Ergene halkına da hizmet edecek. Büyükşehir ve müteahhit firmanın da azmi ile bu inşaat bir yıldan önce tamamlanacaktır."ifadelerini kullandı.

 

SABAHA KADAR MAKAMIMDA OTURDUM
Başkan Baysan'ın ardından kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, darbe girişimini duyunca belediye binasının tüm ışıklarını yaktırdığını ve sabaha kadar makamında oturduğunu ifade ederek, "Ülke olarak darbelerden çok zarar gördük. Geçmişte darbeler başarılı olmuştu ama bu halkımızın direnci ile geri püskürtüldü. Darbe kalkışmasını haber alınca belediye binamıza gidip tüm ışıkları yaktırdım ve darbeye karşı sabaha kadar makamımda oturdum. Ne olursa olsun makamı darbecilere teslim etmemeye kararlıydım. Darbelere hayır. Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet. Halka rağmen hiç bir şey yapamazsınız. Halkımızın birlik ve beraberliği bundan sonra ülkemizde darbeye kalkışacaklara tokat gibi cevap olmuştur. Tekirdağ halkı bugün olduğu gibi 12 Eylül 1980 yılında yaşanan darbe sonrası yapılan anayasaya en yüksek hayır oyu veren şehirlerin başında gelmiştir" dedi. Albayrak, okulunda ilçeye hayırlı olmasını diledi.

 

MİLLETÇE BAŞIMIZ SAĞOLSUN
Son olarak kürsüye gelen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ise şunları söyledi: "15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında bugün burada bulunabiliyor ve bu temel atma törenine katılabiliyorsak bunun tek sebebi, sokaklara çıkıp silahların ve tankların önüne çıkarak vatanını savunan 240 şehit ve binlerce yaralı vatandaşımız ve güvenlik güçlerimizdir. Milletçe başımız sağ olsun. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu vatan bizim, birlik ve beraberliğimiz var olduğu sürece ülkemizi kimse yıkamayacaktır. Milletimize geçmiş olsun. Belki bu millet olmanın gereğidir. Belki kendimize gelmemizi sağlayacak. Belki de şerden bir hayır doğacak. Bu vesile ile bugün en büyük ihtiyaçlarımızın başında gelen okul konusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Çorlu Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çorlu'nun nüfus olarak büyüklüğünü göz önüne alırsak, Çorlu bir okulu daha hak ediyor diye düşünüyorum" sözlerine yer verdi.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesilirken, Çorlu Spor Lisesi temelİ atıldı.