12 yıldır çektiği hastalıktan 30 dakikada kurtuldu

Çerkezköy'de yaşayan ve mide kapak mekanizmasında bozukluk, i mide fıtığı ve buna bağlı reflü hastalığı olan 22 yaşındaki Ayten Ursavaş, Özel Optimed Hastanesi Reflü ve Obezite Cerrahisi Genel Cer

YAŞAM SAĞLIK 21.07.2016 18:32:00 0
12 yıldır çektiği hastalıktan 30 dakikada kurtuldu

Özel Optimed Hastanesi'ne şiddetli karın ağrısı, bulantı, kusma, kilo kaybı ve yemek yiyememe şikayetlerinden başvuran Ayten Ursavaş, hemen hastanenin Reflü ve Obezite Cerrahisi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan’a yönlendirildi. Ardından da ameliyat kararı alındı.Ameliyatla ilgili bilgi veren  Op.Dr. Ayhan, "Hastamız şikayetlerinin son 3 aydır aşırı arttığı, gitmediği özel ve devlet hastanesi kalmadığını ve şikayetlerinin ızdırap ve işkenceye dönüştüğünü belirterek bize başvurdu. Yapılan muayene ve tetkiklerinde mide kapak mekanizmasında bozukluk, midenin göğüs boşluğuna kaçtığı yani mide fıtığı ve buna bağlı reflü hastalığı olduğu anlaşıldı. Hastasına yapılan tetkiklerin ardından şikayetlerin ameliyatla geçebileceğini söyledik. Bu ameliyatın başarı şansının yüzde 96-99 oranında olduğu ilettik. Kapalı yöntemle kesmeden Laparoskopik (kapalı) nissen fundoplikasyon ameliyatı oldu. Yaklaşık 30 dakika süren ameliyatın ardından hastamız bir gece hastanede yattıktan sonra ertesi gün şikayetlerinden kurtulmuş oldu."dedi.
Sağlığına kavuşan  Ayten Ursavaş ise,  Op. Dr. Serkan Ayhan ve Özel Optimed Hastanesi çalışanlarına teşekkür etti. Ardından da taburcu edilerek evine gönderildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ