Meydanlarda olmaya devam edeceğiz

TSK içindeki bir gurubun kalkıştığı darbe girişimini Çerkezköy'e binler Cumhuriyet Meydanındaki 'Demokrasi Nöbeti'nde tepki göstermeyi sürdürüyor. Ellerindeki Türk bayraklarını sallayan binler, darbe

GÜNDEM 20.07.2016 18:23:00 0
Meydanlarda olmaya devam edeceğiz

15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanlara inen binler, Çerkezköy'deki 'demokrasi nöbetini beş gündür günün ilk ışıklarına kadar sürdürüyor. Cumhuriyet Meydanındaki beşinci gün buluşmasına  7'den 70'ye yaklaşık 15 bin kişi ile Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,  İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Memur Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin de katılarak destek verdi.

 

GÜN MİLLETÇE KENETLENME GÜNÜDÜR
Tüm Türkiye'de olduğu gibi 'Demokrasi Nöbeti'nin Çerkezköy'de de devam ettiğini belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Milletin sevdalıları, vatan sevdalıları meydanları boş bırakmıyor. Sokağı teslim etmeyeceğiz. Bu akşam da yine meydanlardayız ve meydanlarda da olmaya da devam edeceğiz. Milletimiz ve herkes için gün birlik ve dayanışma günü. Gün milletçe kenetlenme günüdür. Gün yaşadığımız kabusu tarihin mezarlığına gömerek kardeşliğimizi ve istikbalimizi birlikte yeniden inşa etme günüdür. Milli iradeyi teslim almak isteyenler karşısında sokağa teslim alan aziz milletimizi yürekten selamlıyorum. Böyle kahraman bir milletin evladı olmaktan büyük gurur duyuyorum. Milletimize, istiklalimize, bayrağımıza yönelik bir saldırıda nasıl bir araya geldiğimizi, nasıl kenetlendiğimizi gösterdik.Tarih, böyle bir rezaleti Türkiye’ye yaşatanları hiçbir zaman unutmayacak. TSK’ya böyle bir kara lekeyi vuranları da yine tarih hiçbir zaman unutmayacaktır. Bu işi yapanlar, bu çağda böyle bir teşebbüsün hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını anlamayacak kadar akıldan yoksun olduklarını da göstermişlerdir. Aziz Milletimiz Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasimize ve seçilmiş hükümetimize canını siper ederek sahip çıkmıştır. Demokrasi nöbetimiz son nefesimize kadar devam edecektir."ifadelerini kullandı.

 

ÇERKEZKÖY''DE DE DEVAM EDİYOR
Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarına yönelik ülke genelinde başlatılan operasyonların Çerkezköy’de de devam edeceğini sözlerine ekleyen Öğe, "Milletimizin dişinden, tırnağından artırarak verdiği vergilerle bir yerlere gelenler milletine ihanet ediyor. FETÖ’nün mensuplarına ülke genelinde başlatılan operasyon Çerkezköy’de de yapılacak. Devletin kurumlarına sızmış olan FETÖ mensupları tespit edilerek temizlenecek. Sonrasında da milletimize hesap verecekler. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın. Hangi hainin nerede parmağı varsa o parmak kırılacak. Eğitim kurumlarımız bütün devlet organları hepsi tek tek temizlenecektir. Titizlikle temizlik çalışmaları yapılıyor “ dedi. 

 

LANETLİYORUM
Paralel Devlet Yapılanmasını, FETÖ’yü lanetlediğini belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise, "Bugün burayı bir kez daha demokrasi şöleni haline çevirdiniz. Çerkezköy,Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize , devletine ve milletine sahip çıkmıştır ve çıkmaya da devam edecektir. Bu darbe teşebbüsünde bulunan vatan hainlerini, paralel devlet yapılanmasını bir kez daha lanetliyoruz. Bu vesile ile vatan uğruna hayatını feda eden şehitlerimize  Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum."dedi.
Kubilay, konuşmasının ardından İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşının okunmasının ardından Adem Sayın tarafından darbe girişimi esnasında hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okunurken, Erkaynak Camii İmam Hatibi İlhan İlke ise dua okudu. Demekrasi nöbeti günün ilk ışıklarına kadar sürdü.