Optimed, obezite hastasını sağlığına kavuşturdu

Kısa bir süre önce Özel Optimed Hastanesi'nde göreve başlayan Genel Cerrahi, Obezite-Metebolik Cerrahi ve Reflü Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan, İzmir'den gelen hastasını yeniden sağlığına ka

YAŞAM SAĞLIK 15.07.2016 18:07:00 0
Optimed, obezite hastasını sağlığına kavuşturdu

MİDESİNE MÜDAHALE ETTİK
Optimed Hastanesi Obezite-Metebolik Cerrahi ve Reflü Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan, İzmir’den gelen 40 yaşındaki Tuğçe Aybek isimli obezite hastasının şikayetine çözüm buldu. Aybek, fazla kilolarından kurtulmak istediğini doktor Serkan Ayhan’a aktarmasının ardından doktor Serkan Ayhan hemen tedaviye başladı. Yapılan ameliyat ve öncesinde ki hazırlıklar hakkında hastası ile birlikte açıklama yapan Dr. Ayhan , “Hastamız bize başvurduğunda aşırı kilolarından şikayetleri vardı. Yaşam kalitesinin düştüğünü ve artık çok fazla rahatsız olduğunu söyledikten sonra hemen ekibimizle hastamız üzerinde tetkikler ve tahliller yaptık. Tetkiklerin tamamlanmasının ardından hastayı ameliyata aldık ve halk arasında tüp mide ameliyatı olarak bilinen müdahaleyi yaptık. Karından açtığımız üç delik ile hastanın midesine müdahale ettik” dedi.

 

NORMAL BESLENME BİR AY SONRA BAŞLAYACAK
Kapalı yöntem ile yapılan ameliyatın yaklaşık bir buçuk saat sürdüğünü ifade eden Ayhan, “Ameliyat olduktan 5-6 saat sonra hasta ayağa kalkarak yürüme işlemini yaptı. Ertesi gün bir bardak su içerek ağız yolunu açtı ve sonrasın da ki günde de bir litreye yakın su içirdik. Daha sonrasında ise berrak beslenme dediğimiz çorba, ayran, meyve suyu içerek beslenmeye başladı. Normal beslenme ise 1 ay sonra tamamen başlamış olacak” ifadelerini kullandı.

 

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Doktoru Serkan Ayhan başta olmak üzere, hastane yönetimine ve çalışanlarına teşekkür eden Tuğçe Aybek, “Kimse kilolarından çekinip doktora gelmemezlik yapmasın. Biz ailece Serkan hocamızdan memnunuz. İzmir’den Çerkezköy’e de onun için geldik. Ayrıca Optimed hastanesinin imkanları ve gösterdiği yoğun ilgiden de çok memnun kaldım. Tüm herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER
Ardından yeniden sağlığına kavuşan Tuğçe Aybek, doktoru Ayhan ve Hastane Başhekimi Op.Dr. Recep Çalışkan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Gökhan TEKER