Tek-Park tarih oluyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı otopark işletmesi Tek-Park, 27 Temmuz tarihinden itibaren otopark ücreti almayı durduracak.

GÜNDEM 13.07.2016 18:06:00 0
Tek-Park tarih oluyor

Geçtiğimiz yıl kurulan ve sürücülerin tepkilerine rağmen otopark ücreti almayı sürdüren Tek-Park'ın otopark ücreti almasının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Tekirdağ İdare Mahkemesine 2 ayrı dava açılmıştı. Açılan davalar sonuçlandı ve  2 ayrı kararda da yürütmeyi durduracak uygulamayı iptal etti. 

 

27 TEMMUZ’DA SON GÜN
Mahkeme kararı ile ilgili açıklama yapan Tek-Park Genel Müdürü Şehabettin Küçükyazıcı, “Biz hukuka saygılıyız. Tekirdağ Bölge idare Mahkemesi’nin Tek-Park ile ilgili verdiği kararlara uyacağız. 27 Temmuz 2016 tarihinden itibaren cadde ve yollardan otopark ücreti alınmayacak. Bütün Tekirdağ genelinde uygulayacağız.” dedi.

 

DANIŞTAY'A BAŞVURACAĞIZ
Küçükyazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Danıştay’a da başvuracağız. Hukuk ne karar verirse onu yapacağız. Hukuka saygılıyız.  Yalnız cadde ve sokaklarda çalışan 153 personelin işine son verilecek. Bunun sorumlusu Büyükşehir Belediyesini Tekirdağ İdare Mahkemesine verenlerdir.  Hiç vicdan azabı çekmeyecekler mi?” dedi.