Suriyelilere verilmeyecek

AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Tekirdağ'da yapılan konutların, Suriyeli sığınmacılara verileceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmad?

SİYASET 12.07.2016 17:57:00 0
Suriyelilere verilmeyecek

Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün, çıkan iddialarla ilgili ortak bir yazılı açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. Açıklamada, Süleymanpaşa İlçesi'nde yapılan TOKİ konutlarının finansmanının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonundan karşılandığını hatırlatılırken, şu bilgilere yer verildi: TOKİ tarafından sosyal güvenceden yoksun fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşlara yönelik yapılan konutlarla ilgili gerek yazılı basın ve sosyal medyada gerekse CHP’li yöneticiler tarafından iddia edilen 'TOKİ Konutları Suriyelilere verilecek' açıklamaları üzerine Tekirdağ kamuoyunun gerçek bilgiye sahip olabilmesi için bir açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur.
TOKİ Başkanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından konuyla ilgili yapılan görüşmeler neticesinde hak sahiplerine konutların teslimi için 1 Temmuz 2016 tarihinde Tekirdağ Valiliğine talimat gönderilmiş olup, konutun en kısa sürede Tekirdağ Valiliği ve Süleymanpaşa Kaymakamlığı vasıtasıyla hak sahiplerine teslim edilecektir. Hak sahibi vatandaşlarımızın müsterih olmalarını ve bu tür asılsız iddialara itibar etmemelerini istirham ediyoruz."