Meclis tatile girdi

Çerkezköy Belediyesi Temmuz Ayı Meclis toplantısı ikinci oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında toplandı. Toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

GÜNDEM 11.07.2016 19:10:00 0
Meclis tatile girdi

Dün yapılan Meclis toplantısına mazeret bildiren üyeler Nedim Yılancı, Ali Çalışkan, Seyithan Caferoğlu, Dilaver Burak, Mehmet Soyhan ve Ömer Kılınç katılmadı.Meclis toplantısını CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu ile beraber takip etti. Ardından gündemde yer alan maddeler kabul edildi.

 

DERE KOKU YAPIYOR
Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından gündem dışı söz alan MHP’li Meclis üyesi Hasan Sakallı, Yıldırım Beyazıt mahallesinde bulunan ve yıllardır Çerkezköy’ün kanayan yarası haline gelen Kavak deresinden çevreye yayılan kötü kokulara değindi. Sakallı,  “Yıldırım Beyazıt mahallesinde bulunan Kavak deresi aşırı koku yapıyor. OSB kimyasal atıklardan kaynaklanan hatta kansorejen etkisi olan bir olay yaşanıyor. Bu derenin OSB arıtma tesislerine derin deşarj borusuyla birleştirilerek bu derenin ıslaha gidilmesi konusunu bir sonraki oturumda görüşülmesi ve bir komisyon oluşturularak OSB yönetim kuruluyla birlikte ortak bir toplantı yaparak bir çözüm bulalım. Bir diğer konuda TESKİ’den büyük şikayetler var. Su hizmetlerinde sayaca kadar olan arızası bakımı TESKİ’ye ait sayaçtan önceki suyun kaçak olması TESKİ’yi etkiler aboneyi etkilemez. Bahçe içinde kaldığı için biz buraya bakmayız sizin uhdenizde siz kendiniz bakacaksınız diyerek vatandaşa zor kullanıyorlar. Vatandaşa bir külfet getiriyor. Sayaca kadar olan işletmenin bakımı teksiye sayaçtan sonrası da aboneye ait olması lazım. Bunu TESKİ bir şekilde çözüm bulmalı” diye konuştu.

 

CİDİ SORUNLARDAÜN BİR TANESİ
Sakallı'nın talebine ise Başkan Akay cevap verdi. Akay, “Parsele kadar vatandaş, parselden sonra TESKİ bunun sorumluluğunu üzerine almış durumda. Bununla ilgili bir iyileştirme çalışma tavsiye edilebilir mi buna bakarız. Kavak deresi ciddi sorunlardan bir tanesidir. Biz TESKİ’ye bu konuyu geçen sene itibariyle bildirerek çalışma yapmalarını talep ettik. Aynı anda OSB kavak deresinin bir diğer ucu yani Pınarçanın oradan geçen otobanın bağlı olduğu kısımdan OSB proje başlattı ancak çalışmayı diğer uçtan başlattılar. Bizde aynı projeyi aldık ve BSH köprüsünün oradan başlayarak itfaiye köprüsünün olduğu alan kısmıyla ilgili talepte bulunduk. Çalışma ortaya kondu. O alanla ilgili bir yenilemeyi hedefler içine koyduk. 15-20 gün içinde çalışma netleşir ve biz orada ki dereyi ıslah ettiğimiz anda sorunu da aşacağız. Önümüzdeki meclise geldiğimizde bunu daha somut halde sizlerle paylaşırız” cevabını verdi.

 

MECLİS 1 EYLÜL TARİHİNDE TOPLANIYOR
Yapılan konuşmaların ardından Temmuz ayı Meclis toplantısı sona ererken, Meclisinin tatile girecek olmasından dolayı bir diğer meclis toplantısı 1 Eylül tarihinde yapılacak.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ