TRAKYAKA'dan 49 projeye destek

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından her yıl verilen mali destek programlarının bu yılki ayağında sona gelindi. Bayram öncesinde proje sonuçlarını açıklayan Kalkınma Ajansı, mali destekler ile bölgedeki K

GÜNDEM 3.07.2016 18:00:00 0
TRAKYAKA

TOPLAM PROJE BÜTÇESİ 19 MİLYON TL’YE ULAŞIYOR

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, 2016 yılı programı hakkında yaptığı açıklamada, “Bir süredir devam eden değerlendirme çalışmaları nihayete erdi. Sonuçları bayramdan önce açıklamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Bu yılki program ile yaklaşık 12 milyon TL gibi bir rakam bizden KOBİ, STK ve Kamu Kurumlarına aktarılacak. Onların da vereceği eş finansman ile toplam proje bütçesi 19 milyon TL’ye ulaşıyor. Yani 19 milyonluk bir etki ortaya çıkartıyoruz. Kısa vadede 19 milyon gözüken bu katkı, orta ve uzun vadede çarpan etkileri ile çok daha büyük rakamlara ulaşacak diye umuyoruz” dedi.

 

GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ

Şahin şöyle devam etti: “Kurulduğumuz günden bu yana yenilikçilik, yeşil üretim, enerji tasarrufu, nitelikli turizm, engellilerin ve kadınların istihdamına dönük projeleri desteklediğimiz göz önüne alınırsa, bölgenin geleceğine yatırım noktasında katkı sunuyoruz. Trakya Kalkınma Ajansı, bölgedeki diğer kurum ve kuruluşlar ile yaptığı işbirliğini sürdürmeye ve bölgenin vizyonunu genişleten projelerde öncü olmaya devam edecek. Bu kapsamda, 2016 yılı mali destek sonuçlarının tekrardan hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, tüm halkımızın mübarek Ramazan Bayramını bu vesile ile tebrik etmek istiyorum.”

 

Marmara Haber