Kapaklı'ya TEDES müjdesi

Kapaklı Belediyesi'nin Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda tarihi bir karar alındı. İlçede özellikle güvenlik açısından büyük avantaj sağlayacak olan TEDES projesinin hayata geçirilme

GÜNDEM 1.07.2016 20:20:00 0
Kapaklı

BİZİM SINIRLARIMIZ KANLA ÇİZİLDİ

Kapaklı Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, dün saat 10.00’da Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis üyelerinden Fatih Önkol, Nalan Çolak, Salih Bezgin ve Yılmaz Saç katılmadı. Toplantı önce yerel ve ulusal gündeme air konuşan Başkan Mandalı, “Atatürk Havalimanı’nda yaşanan patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Özellikle böyle günlerde birlik ve beraberlikten ayrılmamalıyız” dedi. Başta Kapaklı halkı olmak üzere tüm İslam aleminin Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı kutlayan Mandalı, “Ülke olarak huzura ihtiyacımız var. Ortadoğu’da sınırlar cetvelle çizilmiş olabilir. Fakat bizim sınırlarımız kanla çizildi. Dolayısıyla Müslüman ülke liderlerinin bu süreçte birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerekiyor” dedi.

 

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda ilk olarak Belediyeler Derneği tarafından düzenlenecek olan Benelüx Paris (Amsterdam –Lüxemburg- Paris-Brüksel) araştırma inceleme ve tetkik gezisi konusu görüşüldü. Geziye Belediye personeli Barış Özdemir ile Gökhan Çeken’in katılması oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda daha sonra ilçenin muhtelif noktalarında bulunan belediye hisselerinin ortaklarına satılması konuları görüşüldü. Hisselerin ortaklarına satılması oy birliği ile karara bağlandı.

 

CANLI MÜZİK YERLERİNİ KOMİSYON BELİRLEYECEK

Boş kadro değişikliği talebi ile sözleşmeli personelin ücretinin belirlenmesi talebinin oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda çalıştırılacak sözleşmeli personele üst maaş diliminden ücret verilmesi de oy birliğiyle karara bağlandı. Çeşitli organizasyonlarda dereceye giren sporcular ve antrenörlere ödül verilmesi konusunda Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi de meclis üyeleri tarafından kabul edildi. İlçede canlı müzik yapılabilecek yerlerin tespiti yönündeki talep ise incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

MANDALI VE ENCÜMENE YETKİ VERİLDİ

Toplantının son gündem maddesinde ise Kapaklı’ya TEDES kurulması yönünde Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi konusu görüşüldü. Gerekli çalışmaların yapılması için Başkan Mandalı ve Belediye Encümeni meclis tarafından yetkilendirildi. Bu sayede Kapaklı, Belediye-Emniyet işbirliğinde ihale yapıldıktan sonra TEDES projesine kavuşacak.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ