Kırkpınar EXPO 2016'da sahnesinde

Kırkpınar Yağlı Güreşleri, EXPO 2016 fuarında davul zurna ekibi eşliğinde tanıtıldı. Tanıtımda pehlivanlar kispetlerini giyip güreş gösterisi yaptılar.

GÜNDEM 28.06.2016 18:38:00 0
Kırkpınar EXPO 2016

GÜRKAN TALİMAT VERDİ

Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 655’incisi düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin bu yıl 11 ilde gerçekleştirilecek tanıtımları, EXPO 2016 Antalya’da başladı. EXPO 2016’da Kırkpınar Tanıtımı’na Edirne Belediyesi Yağlı Güreş Koordinatörü İbrahim Doğan, Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Avcı ile Edirne Belediyesi Pehlivanları Davul-Zurna Ekibi eşliğinde katıldı. Edirne Belediyesi, 18-24 Temmuz tarihlerinde gerçekleştireceği Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali öncesi, tanıtım amacıyla Antalya’ya çıkarma yaptı. Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatı ile Belediyeden bir ekip, 655. Kırkpınar’ı Antalya EXPO 2016’da tanıttı. Kırkpınar’a ait birçok görsel malzeme ve güreşçiler ile birlikte Antalya’ya giden ekip büyük bir coşkuyla karşılandı. Antalyalılar, Edirne Belediyesi’nin tanıtım etkinliğine büyük ilgi gösterdi.

 

EXPO’DA BİR İLK

Edirne Belediyesi Yağlı Güreş Koordinatörü İbrahim Doğan, EXPO 2016’da gerçekleştirdikleri Kırkpınar tanıtımının EXPO Fuarı’nda bir ilk olduğunu ifade ederek, “EXPO 2016 Antalya öncesinde, yerel ve ulusal basın temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısı gerçekleştirdik. Basın toplantısında, UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Kırkpınar’ın bir gelenek, derin bir tarihi ve bir yaşam biçimi olduğunu vurguladık. Yağlı güreşin Olimpiyatı olarak kabul edilen ve burada birinci olan pehlivanın Türkiye’nin Başpehlivanı olarak ilan edildiği Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin bu yıl 18-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında Edirne Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde yapıldığını söyleyerek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan adına tüm güreşseverleri Edirne’ye davet ettik. Toplantıda, basın mensuplarına kırmızı dipli mum, kispet gibi Kırkpınar öğelerini tanıtarak, Edirne ve Kırkpınar Tanıtım Broşürleri hediye ettik” dedi.

 

EXPO 2016 ZİYARETÇİLERİNDEN YOĞUN İLGİ GÖRDÜK

Yerli yabancı yüzlerce kişinin pehlivanların mini gösterisine hayran kaldığını söyleyen Doğan, “ EXPO 2016’nın sosyal medya sayfalarından sürekli Edirne Tanıtım videosu yayınlandı. EXPO 2016 Kırkpınar tanıtımıza dört büyük orta boyu pehlivan kispetlerini giyip, davul zurna eşliğinde fuar alanında baştan sona yürüyüş yaparak başladık. Pehlivanlarımızın davul zurna eşliğindeki yürüyüşü büyük ilgi gördü. EXPO 2016’ya gelen ziyaretçilere Edirne ile özdeşleşmiş bademezmesi, kavala kurabiyesi ikram ettik. Alandaki tüm ziyaretçilere, Kırkpınar ve Edirne tanıtım broşürleri dağıttık. Pehlivanlarımızla hatıra fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarımıza kendi ekibimiz tarafından fotoğrafları çekilerek, anında baskı yapıp hediye ettik. Edirne Kırkpınar tanıtım videomuzu da sürekli izleme şansına sahip olan EXPO 2016 ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördük. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin en önemli tanıtım ayaklarından biri olan EXPO 2016 Antalya, hem Edirne hem de Kırkpınar için çok olumlu geçti. Edirne’ye Antalya’dan yoğun bir katılım bekliyoruz” dedi.

 

Marmara Haber