Güvenbir'den esnafa özel indirim

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Güvenbir OSGB ile yaptığı protokol ile üyelerinin İş Yeri Uzmanlığı ve İş Yeri Hekimi hizmetlerini indirimli bir şekilde alabilmelerini sağladı.

GÜNDEM 27.06.2016 17:07:00 0
Güvenbir

DENETİMLER SIKLAŞACAK

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda düzenlenen imza törenine Oda Başkanı Ali Bozdağ, Güvenbir OSGB Genel Müdürü Dr. Ali Çolak ve Güvenbir OSGB Satış Pazarlama Yöneticisi Seçil Yılmaz katıldı. İmza töreninde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Ali Çolak, “Az tehlikeli iş yerleriyle ilgili süreç daha önce başlamıştı. Fakat İş Güvenliği Uzmanı ve İş Yeri Hekimi bulundurma zorunluluğu 1 Temmuz itibariyle başlayacak. Az tehlikeli iş yerlerinde işçi sağlığı ve güvenliğiyle ilgili yapılması gerekenler bu sayede daha iyi takip edilecek. İş kazaları ve meslek hastalarının en aza indirilmesi amacıyla yapılması gerekenler 1 Temmuz itibariyle daha sıkı denetlenecek” dedi.

 

PERİYODİK KONTROLLER YAPACAĞIZ

Protokol kapsamında Esnaf Odası üyelerinin çalışanlarına yönelik periyodik sağlık kontrolleri yapılacağını belirten Dr. Çolak, “İş yerlerinin işçi sağlığına uygun olup olmadığı da kontrol edilecek. Görülen eksiklikler iş yeri sahiplerine bildirilecek. İş yeri sahipleri de ona göre önlemlerini alacak. Az tehlikeli iş yerlerinde kişi başı 5 dakika doktor, 10 dakika da iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu var” diye konuştu.

 

DR. ÇOLAK İŞ VERENİ UYARDI

Güvenbir OSGB Genel Müdürü ve İşyeri hekimi Dr. Ali Çolak, 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan kanun kapsamında iş güvenliği uzmanı bulundurmayan firmalara her ay için 6 bin 551 Lira, iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi bulundurmayan firmalara ise yaklaşık 13 bin Lira ceza kesileceği konusunda uyarıda bulundu.

 

PROTOKOL İMZALANDI

Yapılan protokol ile ilgili oda üyelerini bilgilendireceklerini söyleyen Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ise “Tüm esnafımıza mesaj yoluyla ulaşacağız ve konuyla ilgili bilgilendirme eğitimleri düzenleyeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından Güvenbir OSGB Genel Müdürü Ali Çolak ile Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ arasında protokol imzalandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ