Satranç atağı

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tülay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Tülay'a TSF İl Temsilcisi Mehmet Vardar, TSF İlçe Temsilcisi M

GÜNDEM 24.06.2016 17:58:00 0
Satranç atağı

TSF Başkanı Gülkız Tülay, son yıllarda satrançta alt yapıda çok iyi olduklarını belirterek, "Bizim için en önemli kitlemiz kulüpler. Kulüpler arasında rekabet olacak mutlaka ama rekabetin boyutu tarzı güzel olması lazım. Biz Tekirdağ bölgesinde son birkaç yıldır bunu çok güzel yaşıyoruz. Hemen de meyvelerini vermeye başladı.”dedi.

Son yıllarda kurumları da işin içerisine sokmaya çalıştıklarını belirten Tülay, “Sizlerin destekleri bizler için çok önemli bizlerde özellikle son yıllarda kurum amirleri ve yerel yönetimleri işin içerisine çekmeye çalışıyoruz.  Kapaklı Business Otelde yapılan Kaymakamlık turnuvası bizim için çok önemliydi. Biz önemli turnuvaları federasyonun sitesinden yayınlarız, Kapaklı turnuvasına da  sitemizden yayınladık. "dedi.

 

ZEKA OYUNLARI İLÇESİ HALİNE GETİRECEĞİZ
Kapaklı’yı zeka oyunları ilçesi haline getirmeye başladıklarını belirten Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, "Geçtiğimiz günlerde dama turnuvası gerçekleştirdik. Bir okulumuzda zeka oyunları ile ilgili bir kat oluşturduk. Satranç tüm sporların başı olsa da, burada satrancın dışında diğer zeka oyunlarımızda yer alıyor. Sadece satrançla da kalmasın istedik. Tekirdağ ve ilçemizde baktığımızda kız çocuklarımız satrançta daha başarılılar. Satranç sporu çocuklarımızın ileriyi görmesi açısından bir bakış açısı sağlıyor. Oyun teorisinin bir numaralı oyunu satranç sporu aracılığıyla aslında çocuklarımıza bir yaşam tarzı aşılamaya çalışıyoruz. Satrancın temel kuralı sizin her hamlenize karşı rakibinizin de bir hamlesi olabileceğini bilmek gibi bir felsefeyi öğretebilirsek bu çocuklar hayatta da başarılı olurlar." dedi.

 

ÖNÜMÜZDEKİ YILDA DÜZENLEYECEĞİZ
Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Kapaklı satranç turnuvasını önümüzdeki yılda düzenlemek istediklerini belirten Kaymakam Gürbüz, “Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz Kapaklı Satranç turnuvasında 20 bin TL civarında ödül verdik. 4 yıldızlı bir otelimizde turnuvayı düzenledik. Satranç sporu artık köşelerde yapılmaması lazım.  Gelecek yıllarda da Satranç turnuvamızı tekrar düzenlemek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl Türkiye Satranç Şampiyonası Üçüncüsü GM Kıvanç Haznedaroğlu’nu ilçemizde ağırladık. Önümüzdeki yılda yine bir GM satranç sporcumuzu ilçemizde ağırlamak istiyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kaymakam Gürbüz, TSF Başkanı Gülkız Tülay’a üzerinde Atatürk fotoğrafı,Türkiye haritası ve  Türk bayrağı bulunan fincan takımı hediye etti.