Akay'dan Mandalı'ya (İsim' gönderme

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından bu yıl verilen iftar yemeğinin sonuncusu Çerkezköy'de verildi. İftar yemeğine beklenenden daha fazla üye gelince, oturacak yer bulamayan bazı üyeler kapıda

GÜNDEM 17.06.2016 18:16:00 0
Akay

KATILIM YOĞUN OLDU
Geçtiğimiz yıl, iftarları Çerkezköy'de veren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl ise iftar programlarını üçe böldü. İlk iftar Saray, ikinci iftar ise Kapaklı'da oda üyelerine verildi. Son iftar yemeği ise Trakyum Restaurant’ta düzenlendi.ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ve yönetim kurulu üyeleri, davetlileri kapıda karşıladı. İftara çok sayıda üyenin yanı sıra iftara, Tekirdağ’ın yeni Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

DUAYI MÜFTÜ YAPTI
Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Daha sonra da Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, dua okudu. Ardından da konuşmalara geçildi.

 

DÜNYAYA AÇMAYA KARARLIYIZ
Bu yıl 3 ilçede iftar düzenlediklerini belirten ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, "Üyelerimiz bu mübarek günler vesilesiyle birlikte iftar açıp hasret giderdi. Bugün dünya kıyasıya rekabetin yaşandığı bir ortam. Varlığınızı sürdürebilmek için büyümek, bunun için dünyadaki gelişmeleri takip etmek zorundasınız. Ulm TSO ile odamızın geçen sene imzaladığı işbirliği anlaşması çerçevesinde Trakya'daki 11 Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte, tüm Trakya iş dünyasını Avrupa’ya ve dünyaya açmak, Dünya markası firmalarla tanıştırmak için Ekim ayındaki Global Connect 2016 fuarına geniş bir katılım hazırlığındayız. Bu bağlamda Tekirdağ ve Trakya’yı tüm dünyaya açmaya kararlıyız. Bu coğrafyaya yatırım yapan saygıdeğer sanayicimiz ve işadamlarımız emin olsunlar ki, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak saygıdeğer yöneticilerimizin bu ilgisi ve desteğiyle, kurumlarımızın çalışkan ve bilge kadrolarıyla, üyelerimizin bizlere her ortamda gösterdikleri güven ve destek ile inşallah Tekirdağ'ı ve Trakya’yı Dünyaya açmaya azim ve kararlıyız” dedi.

 

ÇTSO VE ÇOSB DİYECEĞİZ
Ardından kürsüye Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay çıktı.İftar yemeğini düzenleyen ÇTSO yönetimine teşekkür eden Akay, konuşmasında isim vermeden Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinin Kapaklı ve Çerkezköy olarak ikiye bölünmesini ve ÇTSO'nun ise Çerkezköy-Kapaklı Saray Ticaret ve Sanayi Odası ismiyle anılması önerisinde bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'ya cevap verdi. Akay,"B
izler Çerkezköy için mücadele içindeyiz. Türkiye'den bakışta Çerkezköy denince akla ticaret ve sanayi geliyor. Bunlardan bir tanesi uzun yıllar önce kuruluşunu Çerkezköy'de yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası. Aynı şekilde buna katkı sağlayan Çerkezköy'ümüzün gurur markalarından bir tanesi Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi. Bunların bir bütün olarak düşünülmesinde esnafımızın, ticaret erbabımızın sanayicimizin bir bütün olarak güçlenmesine ihtiyacımız var. Son dönemlerde ayrışmak niyetinde olan arkadaşlara şunu tarif etmek lazım. Birliğe bütünlüğü, Ticaret ve Sanayi Odasının bütünlüğüne ihtiyaç var. Bu bütünlük Çerkezköy'e, sanayisine güç verdiğini bir kerede tarif etme ihtiyacı içerisinde olduğumu hissediyorum. Çerkezköy Türkiye'nin en eski yerleşim noktalarından bir tanesi. ÇTSO'nun bir görevi de Saray ve Kapaklıdaki esnaflarla beraber buluşmak. Son dönemlerde bundan alınganlık gösterenler var. Alınganlık göstermeye gerek yok. ÇTSO bir marka. Çerkezköy adına, ticaret erbaplarını bir arada buluşturmak için mücadele ediyorlar. Çok fazla alınganlık göstermeden ve isimleri karıştırmadan ÇTSO ve ÇOSB diyeceğiz.Bunlara da fazla alınganlık göstermeyeceğiz.

 

MEMNUNİYET DUYUYORUZ
Konuşmalar,Kaymakam Metin Kubilay ile devam etti.  Çerkezköy’ün, Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu beliren kaymakam Kubilay, “İlçemiz, sanayide bir marka kent. ÇTSO da ülkemizin en önemli Ticaret ve Sanayi Odalarından biri. Üretim ve istihdamda ilçemizin sahip olduğu potansiyelin daha da arttırılabilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi için ÇTSO ile birlikte önemli çalışmalara imza atmaktan büyük memnuniyet duymaktayız. İlçemizin girişimci kent olması için yoğun bir gayret göstermekteyiz” diye konuştu.

 

KENDİNİ İSPAT ETMİŞ SANAYİ ŞEHRİ
Son konuşmayı ise Tekirdağ'ın çiçeği burnunda yeni valisi Mehmet Ceylan yaptı. Çerkezköy’ün, Türkiye’nin önemli sanayi bölgelerinden biri olduğuna değinen Vali Ceylan, “Çerkezköy, kendini ispat etmiş bir sanayi şehri. Burada hizmet etmekten gururluyum. Sizlere daha iyi hizmet verme gayreti içinde olacağım.İftar yemeğindeki güzel birliktelik beni heyecanlandırdı.  Önemli olan yapılacak işlerde halisane olarak hareket etmek ve neticede güzel duygularla yola çıkmak. Bu bölgenin sorunlarının çözmek için hep birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

FİRMALARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Konuşmaların ardından, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet gösteren ve 2015 yılında gerçekleştirdikleri ihracat ve sağladıkları istihdamla bölgemize büyük katkı sağlayan firmalar için düzenlenen ödül törenine geçildi. İhracatta ilk üç sırayı alan Bsh Ev Aletleri San. Ve tic. A.Ş., Polimer Kauçuk San. ve Paz. A.Ş. ile Hema Exim Tic. A.Ş. ve istihdamd ilk üç sırayı alan BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş., HEMA Endüstri A.Ş. ile Arçelik A.Ş.’ye ödülleri Vali Mehmet Ceylan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker ve Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner tarafından takdim edildi.

 

Haber / Mehmet AYAN