ÇOSB ilk mezunlarını verdi

Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk mezunlarını verdi.

GÜNDEM 17.06.2016 18:15:00 0
ÇOSB ilk mezunlarını verdi

2012-2013 eğitim-öğretim döneminde açılan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 4 yıllık eğitimin ardından ilk mezunlarını verme heyecanını yaşadı. Okulun konferans salonunda düzenlenen karne törenine Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce, Okul Müdürü Caner Baysal, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

 

AYDINLIĞI BULMAK İÇİN ÇALIŞIN
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner Baysal,4 yıl sonra ilk mezunlarını verdikleri belirtti. Öğrencilere seslenen  Baysal, "Aydınlığı bulmak için çalışın. Aydınlığı bulun ki ülkemiz her zaman aydınlık içinde kalsın. Buna hem sizin hem de bu ülkenin çok ihtiyacı var. Nereye giderseniz gidin ışık ve aydınlık hep sizinle olsun.Bundan sonra bu okula misafir olarak geleceksiniz. Ama şunu çok iyi bilin ki yüreğimiz her zaman sizin için çarpacak. Bizim geleneğimizde öğretmenler hem ana hem de baba yerine geçer. Burada da öğretmenleriniz sizlere birer anne ve baba oldu. Sabırlı olun. Çabuk yorulmayın. Bu ülke çok çabuk yorulan insanlar gördü. Siz onlardan olmayın. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" dedi.

 

BİR ADIM DAHA ÖNDESİNİZ
ÇOSB yönetimi olarak teknolojinin tüm imkanlarını öğrencilere sunmaya çalıştıklarını belirten ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Öğretmenleriniz sizlere bir anne, bir baba ve bir kardeş gibi mutlu ve huzurlu bir ortam sağlayacak bilgi ve alışkanlıklar kazandırmaya çalıştı. Mezun olan arkadaşlarımızdan bazıları iş hayatına atılacak, bazıları ise eğitim öğretimlerine devam edecek. Sizlerden isteğimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine ve emanetlerine sahip çıkmanızdır.Mesleklerinizin kıymetini bilin. Sakın küçümsemeyin. Bugün ülkemizde üniversite mezunu işsiz oranı yüzde 19’dur. Bu da demek oluyor ki mezun olan her 5 üniversiteliden biri işsizdir. Siz üniversite mezunu adaylara kıyasla bir adım daha öndesiniz. Sizlerin Türk sanayisine hizmet eden birer fert olmanızı temenni ediyor, zorlu hayat sınavında hepinize başarılar diliyorum.”

 

KARNELERİNİ ALDILAR
Konuşmalarının ardından, öğrencilerin hazırlamış olduğu videolar izlendi. Ardından flama teslim töreni yapıldı. 12’nci sınıf öğrencileri bölümlerinin flamalarını 11’inci sınıf öğrencilerine teslim etti. Program sonunda 12’nci sınıflar okul 1’incisi Tunahan Güzel’e başarı belgesini ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler takdim etti. Başarı belgesini alan Güzel, daha sonra okul kütüğüne ilk isim plaketini çaktı. Ardından da diğer öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.Program velilerin salondan ayrılması ile öğrencilerin eğlencesiyle devam etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ