Acil merkezi inşaat çalışmaları başladı

Kırklareli'nde 112 Acil Çağrı Merkezi inşaatı çalışmaları başladı.

GÜNDEM 16.06.2016 17:43:00 0
Acil merkezi inşaat çalışmaları başladı

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Ülke genelinde şimdiye kadar sadece 22 ilde faaliyet gösteren 112 Acil Çağrı Merkezlerine, Kırklareli Valisi Civelek, vatandaş odaklı daha etkin daha verimli hizmet anlayışı doğrultusunda Kırklareli’nin de en etkin şekilde katılacağını söyledi.
Mülkiyeti Kırklareli İl Özel İdaresine ait Merkez Camiikebir Mahallesi Kofçaz Asfaltı Mevkiinde inşaatına başlanılan ve bayram sonrası temelleri atılarak kısa sürede tamamlanarak faaliyete geçmesi planlanan 112 Acil Çağrı Merkezi ile birlikte, çeşitli kurumlara ait muhtelif ve çok sayıda olan acil yardım telefonları (155-156-158-110-112-177) bir merkezde toplanarak vatandaşların numaraları karıştırmadan daha hızlı hizmet alması sağlanacak. 
Ayrıca karşılaşılan olayın hangi kurumu veya kurumları ne derecede ilgilendirdiği veya önceliğin hangisinde olduğu hususunda tereddüde düşülmesi ve birkaç kurumu ilgilendiren bir olay karşısında tüm irtibat telefonları bilinse bile, ayrı numaralar aranmak durumunda kalınması nedeniyle, zaman ve kaynak israfı ile birlikte can ve mal kayıpları da önlenmiş olacak.