Su bildirgesi okullara dağıtılacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde "1 Litre. Bakarmısınız?" projesi kapsamında oluşturulan

GÜNDEM 14.06.2016 17:43:00 0
Su bildirgesi okullara dağıtılacak

TESKİ Süleymanpaşa Hizmet Binası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Su Çocuk Meclisi Üyeleri, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, TESKİ Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Tekin, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt, koordinatör öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje temsilcileri ve proje sorumlusu TESKİ personeli katıldı.
Toplantı boyunca, suyun daha bilinçli kullanılarak su tasarrufu sağlamak için yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu ve üyeler tarafından gündem maddeleri görüşülerek çeşitli kararlar alındı. Su Çocuk Meclisi Başkanı Azra Şen, yapılan çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. Ayrıca Su Bildirgesi okunarak oylandı ve tüm okullara dağıtılması için de karar alındı.
Toplantıyı yakından takip eden TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, “Yeraltı suları gün geçtikçe azalmaktadır. Lütfen geleceğimizi tüketmeyelim. Her ne kadar yeni barajlar yapılsa da yine de artan nüfusa mevcut sular yetmiyor. Su tüketimini bilinçli bir şekilde azaltmalıyız ve öncelikle çocuklarımızda su bilincini oluşturmalıyız. Su yakın bir süre sonra çok önemli bir değer haline gelecek. TESKİ olarak suyumuzu daha iyi takip ediyoruz. Akıllı su yönetim sistemleri kullanıyoruz ve kayıp kaçağı azaltıyoruz. Özellikle su kullanımının çok olduğu toplu yaşam alanlarında ve özellikle okullarda sularımız boşa akmasın. Ağaç yaş iken eğilir. Suyun sonu olmaması için Su Çocuk Meclisi bizlere destek versin. Su tasarrufu amacıyla okullarımızdaki bozuk muslukları da tamir ettik, hijyen sorunu yaşan su depolarını da temizledik. Daha üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.”dedi ve herkesi bilinçli olmaya davet etti.