Gazilerden Kıbrıs çıkarması

Çerkezköy Belediyesi'nin katkılarıyla gazilik unvanı aldıkları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri, buradaki şehitliği ve mer

GÜNDEM 13.06.2016 19:02:00 0
Gazilerden Kıbrıs çıkarması

2 KİLOMETRE SITINDA TAŞDI
Ziyarette duygusal anlarda yaşandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyelerinden Fevzi Coşkunöz, Barış Harekatında şehit düşen ve yerde bırakmayarak 2 kilometre sırtında taşıdığını silah arkadaşı Şehit Piyade Komanda Çavuş Kazım Turan’ın kabri başında Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve diğer gazilerle birlikte dua etti.

 

ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİLER
Ardından kafile, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği'ni ziyaret etti. Gazileri kapıda karşılayan Dernek Başkanı Ertan Ersan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 2 bin 200’e yakında dernek var. Biz, bu derneklerin birleşiminden ortaya çıktık. Çünkü Kuzey Kıbrıs’ın nüfusunun yüzde 65’i şehit ailelerinden oluşuyor. Dolayısıyla biz partiler üstü bir derneğiz” dedi.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye’ye ve bayrağına son derece bağlı olduğunun belirten Ersan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yaşatmak için şehitlerimize yaraşır bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. 7 yıldır dernek müzemiz var ve bugüne kadar burayı 80 bin 200 kişi ziyaret etti. Buraya Güney kesimden Rum gençler de geliyor, diğer ülkelerden vekiller de geliyor. Kıbrıs’a gelen kardeşlerimiz bu müzeyi gezmeden gitmesin. Siz buraya gelmiş olmasaydınız durumumuz çok vahim olurdu. 2 bin 953 çocuk yetim kaldı. Fakat Barış Harekatı’ndan beri güven içinde yaşıyoruz. Özgürlük paha biçilemez bir şeydir. Bu nedenle Türkiye’yi çok seviyoruz. Türkiye’de yağmur yağsa burada dolu yağar. Biz sizlerle etle tırnak gibiyiz” ifadelerini kullandı.

 

DENKTAŞ’IN KABRİNİ ZİYARET ETTİLER
Daha sonra kafiledekiler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın, kabrini ziyaret ederek dua etti. Ardından da heyet Girne Kolordu Komutanlığını ziyaret etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ