Mezarlıklarda bayram hazırlığı

Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşların ziyaretlerini rahat bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için kent merkezinde bulunan tüm mezarlıklarda bakım ?

GÜNDEM 13.06.2016 18:56:00 0
Mezarlıklarda bayram hazırlığı

Edirne Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle, şehir merkezinde bulunan mezarlıklarda bakım ve düzenleme çalışmalarına hız verdi. Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, mezarlıklarda bulunan ağaç ve bitki gruplarında fizyolojik açıdan sağlıklı ve düzgün büyümenin gerçekleşebilmesi için kurumuş dallar ve yabani otların temizliğini gerçekleştirdi.Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün mezarlıklara yönelik başlattığı çalışmaların, Ramazan Bayramı için hazırlık niteliğinde olduğunu, aynı zamanda da mezarlıkların bakımını içerdiğini belirten Başkan Gürkan, Ramazan Bayramı'nda yakınlarını ziyarete gidecek vatandaşların rahat hareket edebilmeleri için, ağaç ve bitki gruplarının bakımını gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Çalışmaların bayrama kadar tamamlanacağını anlatan Gürkan “Mezarlıklarımızda bulunan çürümüş dalları, aynı zamanda da mezarlık içerisinde ve çevresindeki yabani otların ziyaret sırasında vatandaşlarımıza rahatsızlık vermemesi için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Kurumuş ve rüzgarda kırılmış dallar, yabani otlar, toplanıyor ve alanlarda rahat gezinme yerleri açılıyor. Bu çalışma aynı zamanda mezarlıklardaki ağaçların fizyolojik açıdan sağlıklı ve düzgün büyümesini sağlamayı da hedefliyor. Çalışmalarımız bayrama kadar tamamlanacak" dedi.