4 milyon 403 bin 232 sayfa okudular

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Çerkezköy Okuyor' projesinde dereceye giren öğrenci ve bu yıl projeye dahil edilen veliler ödüllerini aldÄ

EĞİTİM 10.06.2016 18:52:00 0
4 milyon 403 bin 232 sayfa okudular

Kasım ayında başlayan ve geçen Mayıs ayında sona eren projeye sınavına katılanlar toplam 4 milyon 403 bin 232 sayfa kitap okudu.
Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakam Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe,Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Necati Karaoğlu,Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe,Özcanlar Tekstil Genel Müdürü Sait Yazı,Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As,Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, ödül almaya hak kazanan öğrenciler ve velileri ile yarışmada dereceye giren veliler katıldı.

OKUL,ÖĞRENCİ VE VELİ ÜÇLÜSÜ BİR ARAYA GELDİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, "Bu yıl talep üzerine Çerkezköy Okuyor projesini genişlettik.İlkokul,ortaokul lise öğrenci velilerimizi de dahil ettik. Bu proje ile sadece var olan okuma yazma oranını tespit edip, onun üzerinden konuşmak yerine karanlığa  bir mumda sen yak anlayışı ile değişimin takipçisi değil yön verenler olmak gayesi ile yapılan çalışmadır. Bu proje sadece kitap okuma faaliyeti değil, katılımcıları ile okul, öğrenci ve veli üçlüsünü bir arada aynı çalışmada yer almasına katkı sağlamıştır.Proje kapsamında  sadece sınava giren gruplar 4 milyon 403 bin 232 sayfa kitap okumuştur. Proje kapsamınca bir yada daha fazla kitap okuyarak sınava girmek için kendini yeterli hissetmeyen öğrenciler de buna dahil edilirse bu sayının çok daha fazla olduğu görülecektir.”dedi.

DAHA ÇOK OKUMALIYIZ
Bu proje kapsamında derece giren öğrenci ve velilerin kutlayan Kaymakam Metin Kubilay, "Bizim önceliğimiz eğitimde de marka kent olmak. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinden başka beklentimiz olmadı ve olmayacak.Bu yıl büyük katılımla gerçekleşen Çerkezköy Okuyor Projesi 16 ayrı yerde sınav yapılarak toplamda 4 bin 246 öğrenci ve 142 veli bu yarışmaya katılmıştır. Bu yarışmada dereceye girenlerde artık Çerkezköy’ün yıldızları olmuşlardır. Farkındalık yaratmak için çok daha okumalıyız.İlçe halk kütüphanemiz  Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olma yolunda hızla ilerlemektedir.Çerkezköy okuma anlamında çok iddialı bir yer olduğunu görüyoruz ve bundan böyle artık en çok Çerkezköy Okuyor diyeceğiz.”dedi.
Konuşmaların ardından dereceye giren 29 öğrenciye dizüstü bilgisayar, bisiklet ve çeşitli hediyeler verildi. Dereceye giren 6 veliye ise plaket verildi.