Taşkın koruma inşaatının temeli atıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından Altınova Mahallesinde Taşkın Koruma İnşaatının Temeli atıldı.

GÜNDEM 10.06.2016 18:45:00 0
Taşkın koruma inşaatının temeli atıldı.

Temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sektreteri Oral Karakaya, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve çok sayıda Altınovalı vatandaş katıldı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan
TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, "Altınova bölgesinde mevsim dolayısıyla yağan aşırı yağışlar nedeniyle her yıl taşkınlar yaşandı.İmar sahası içindeki biriken yağmur sularının tahliyesi için yeterli drenaj kanalları olmadığı için ev ve iş yerleri zarar gördü. Yaşanan bu taşkınları önlemek, Altınova Mahallesindeki biriken yağmur suyu tahliye etmek için Eğrek Dere, Böbrek Vakfı, Malkara Karayolu, Cami Mevkii, Erman Sokak’ta drenaj kanalları oluşturulacak. Oluşturulacak bu kanallar uzun yıllar boyunca büyük debileri geçirecek şekilde hesaplanarak projelendirilmiştir."dedi.

52 SENELİK ALTINOVALIYIM
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "52 senelik Altınovalıyım. Altınova’yı kıyı mahallesi olması sebebiyle en iyi şekilde düzenlemek bizim görevimiz. Altınova her yağmur yağdığında sel baskınları, dere baskınları yaşıyordu. 30 Mart 2014 seçimlerinden itibaren vatandaşlarımızın yüzü gülmeye başladı. Hizmet odaklı bir belediye olarak ayrım yapmadan hangi görüşten olursa olsun insan odaklı bir çalışma sürdürmeye devam edeceğiz. Biz bu hizmetlere kervan dedik. Bu kervanın en son durağı 30 Mart 2019’da güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, lojistik yatırımları, üniversitesi, turizmi ile kentleşme sürecini tamamlamış mutlu bir Tekirdağ olarak sürecek.” dedi.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Altınova Mahallesinde Taşkın Koruma İnşaatının Temeli atıldı.