Dünya rekoruna 'Can'dan destek

Çerkezköy Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Atilla Can'ın da aralarında bulunduğu 37 ülkeden toplam 191 ebru sanatçısı, 84 bin 864 metrekarelik kumaş üzerine ebru çalışması yaparak dü

GÜNDEM 9.06.2016 18:10:00 0
Dünya rekoruna

Çek Cumhuriyeti'nden rekor denemesinin yapıldığı Ebru Patchwork Projecktt projesine katılmak üzere davet aldığını belirten Çerkezköy Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Atilla Can, "Yaklaşık 7 aydır bu projenin olması için çaba harcanıyordu. Çok meşakkatliydi, çok vakit aldı ama aynı zamanda heyecan vericiydi. Bu rekor, Çek sanatçılar Şarka Duran ve Xenia Sulimenko'nun ev sahipliğinde kırıldı” dedi.
Can, sözlerini şöyle sürdürdü, "Her ülkedeki sanatçılara adlarına özel yapılmış kumaşlar gönderildi. Dünyanın çeşitli ülkelerindeki ebru sanatçıları kendilerine yollanan kumaşı değerlendirdi, kendi teknik ve becerilerini kullanarak kumaşları ebruladı. Daha sonra sanatçılar yaptıkları eserleri Çek Cumhuriyeti'ne gönderdi. Şarka Duran, aylarca postadan gelen yüzlerce ebruyu her gün hiç yılmadan aldı ve özel bir teknikle birleştirdi. Guinness görevlileri eşliğinde 37 ülkeden yüzlerce ebru sanatçısının ortaya koyduğu 84 bin 864 metrekarelik ebruyla en çok katılımlı ülke, kıta ve sanatçı kategorisinde dünya rekoru kırıldı”
Yurt dışında ebru ile ilgili çalışmalara destek olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Can, “Ebru sanatı, 2014'te UNESCO tarafından Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne alındıktan yani Paris zaferinden sonra, dünyanın birçok ülkesinden sanatçı, onlarla birlikte etkinlik yapmam için bana davette bulunuyor. Ebru sanatını öğrenmek, bilgi alışverişinde bulunmak, tecrübelerimizden faydalanmak istiyorlar. Yurt dışından gelen davetlere elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum. Ebru sanatımızın inceliklerini anlatmaya çalışıyorum. UNESCO fikrimin başarı ile sonuçlanmasından sonra, kültürel diplomaside önemli bir rol aldığımı söylüyorlar" diye konuştu.