3 marketteki pidelerin gramajı düşük çıktı

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla kent merkezinde bulunan marketlerde satışı yapılan ramazan pideleri ve ekmeklerin gramajlarını kontrol etti.

GÜNDEM 9.06.2016 18:01:00 0
3 marketteki pidelerin gramajı düşük çıktı

11 ayın sultanı Ramazan ayı ile birlikte marketlerde de satışı yapılan ramazan pidelerinin gramaj kontrollerinin yanı sıra yapılan kontroller çerçevesinde iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, vergi levhası, genel temizlik kuralları, çalışanların kıyafet ve kişisel temizliği, ekmek ve pide dolaplarının temizliği ekmek ve pidelerin gramajları ile içeriğindeki mamul ve bileşenler kontrol edildi.
Yapılan denetimlerde 11 market denetimden geçerken, üç markette 70 tane pideye (Belediye emir ve yasakları 114. Maddesi (a) fıkrası gereği vasıflarına uygun olmayan noksan gramajlı ekmek üretmek yasaktır.) maddesi gereğince  eksik gramajlı olduğu gerekçesiyle el konulurken, olumsuzluk tespit edilen marketlere halk sağlığı ve hijyen konusunda gerekli uyarılar yapılarak tespit edilen eksikliklerin en kısa sürede giderilmesi istendi.