Belediye başkanına cinayetten tutuklama

Edirne'nin İpsala İlçesi'ne bağlı Esetçe Beldesi'nde aralarında husumet bulunan 54 yaşındaki Yaşar Güneş'i bıçakla öldüren eski Belde Belediye Başkanı 60 yaşındaki Muazzibin

GÜNDEM 7.06.2016 17:39:00 0
Belediye başkanına cinayetten tutuklama

Olay, Esetçe Beldesi’ndeki bir merada meydana geldi. Hayvan alım- satımı yapan Muazzibin Nekes, yanına kardeşi İ. Nekes ve çalışanı C. Güneş’i alarak Keşan-İpsala Karayolu üzerinde bulunan merada hayvan otlatma alanı konusunda daha önce aralarında husumet bulunan Yaşar Güneş’le konuşmaya gitti. Yaşar Güneş’le 3 kişi arasındaki görüşme tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine Yaşar Güneş, elindeki sopayla Muazzibin Nekes’e saldırdı. Muazzibin Nekes ise Yaşar Güneş’i boğazından bıçaklayarak öldürdü. Muazzibin Nekes ve diğer 2 şüpheli suç aleti bıçakla İpsala İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek teslim oldu. Muazzibin Nekes suçunu itiraf ederken, İ. Nekes ve C. Güneş kavgayı ayırmak istediklerini ancak başarılı olamadıklarını savundu. 

TUTUKLANDI
Jandarmadaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Muazzibin Nekes, ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne konuldu. İ.Nekes ve C.Güneş ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Şüpheli Muazzibin Nekes’in 2004- 2009 yılları arasında Demokrat Parti’den seçilerek Esetçe Belediye Başkanlığı yaptığı, 2014 yılı yerel seçimlerinde ise MHP'den tekrar aday olduğu ancak seçilemediği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.