Uygun olmayan kömürler toplatılıyor

Edirne'nin Keşan Belediyesi, İl Mahalli Çevre Kurulu Kararına uygun olmayan kömürleri toplatıyor.

GÜNDEM 6.06.2016 18:43:00 0
Uygun olmayan kömürler toplatılıyor

12 Nisan 2016 tarihli ve 86 Karar No’lu Mahalli Çevre Kurulu Kararları gereğince 2016-2017 kış sezonunda Keşan’da ısınma amacıyla 5800 kalorinin altında ve yüzde 1.6 kükürt değerinin üzerinde kömür kullanılmasının yasak olduğunun bir kez daha altı çizilen açıklamada; Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün, İl Mahalli Çevre Kurulu kararı gereği Keşan’da; apartman, site, kamu kurumları, hoteller ve benzeri yerlerde 2015-2016 kış sezonundan kalan kömürlerin toplatılması çalışmalarını başlattığı ifade edildi.
Konuyla ilgili Başkan yardımcısı Ayşegül Arslan Aydın yaptığı açıklamada; şunları söyledi: 
“Kömür firmalarına 2015-2016 kış sezonunda satmış olduğu ve şu anda mevcut kalan kömürlerin toplatılması konusunda tebliğ yapıldı. Verilen süre içerisinde kömürlerini toplatmayan, kömürlerin toplatıldığına dair tutanakları ve kantar fişlerini Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne ibraz etmeyen kömür firmaları hakkında Çevre Kanunu’nun 20. Maddesi (g) bendi gereği 12 bin 267 TL tutarında idari yaptırım uygulanacak.” 
Apartman yöneticilerine de büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizen Arslan Aydın; “Özellikle bina yöneticilerine kazan dairelerinde geçmiş yıldan kalan kömürlerle ilgili olarak sözleşme yapılan kömür firmasıyla irtibata geçerek kalan kömürlerinin toplatılmasını talep etmelerini istiyoruz. Aksi halde 5 bin 800 kalorinin altında kömür yakan, kömür kontrol noktasından geçmemiş, satış izin belgelerinekaşesi vurulmayan apartman sakinleri için daire başına 1221 TL para cezası uygulanacak. Bizler belediye olarak vatandaşımızın mağdur olmasını asla istemiyoruz. Bundan dolayı da bugünden bilgilendirme yaparak önlem alınmasını sağlamak istiyoruz. Vatandaşlarımızın göstereceği duyarlılığa şimdiden teşekkür ederiz.” dedi.